Nepravomoćna presuda

Ivan Đakić proglašen krivim zbog prijetnji novinaru i netrpeljivosti prema Srbima

Foto: Robert Anic/PIXSELL
Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Ivan Đakić
Foto: Robert Anic/PIXSELL
Ivan Đakić
05.06.2019.
u 15:28
Đakić je nepravomoćno proglašen krivim, po obje točke optužnice, i dobio je 7 mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i 8 zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti
Pogledaj originalni članak

Općinski sud u Virovitici nepravomoćno je presudio da je Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, kriv.

Đakić je nepravomoćno proglašen krivim, po obje točke optužnice, i dobio je 7 mjeseci za prijetnje novinaru Ivanu Žadi i 8 zbog širenja netrpeljivosti prema osobama srpske nacionalnosti. Sve je objedinjeno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci, uvjetno, javlja N1.

Podsjetimo, Đakić je na društvenim mrežama postavio fotografiju osobe s ustaškim znakovljem koja drži glavu osobe s četničkim oznakama te napisao "Svim ‘prijateljima’ Srbićima sretan Božić".

Đakić u roku od šest mjeseci u korist udruge SOS dječje selo Hrvatska mora uplatiti 20.000 kuna, a oduzet će mu i mobitel iPhone kojim je počinjeno kazneno djelo. Uvjetnu je kaznu dobio, jer nije ranije osuđivan i jer je poduzetnik. Sud smatra da će presuda polučiti svrhu. 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 17

DA
darwil
16:31 05.06.2019.

Pazi ovo. Olakotna okolnost da je poduzetnik.Da je nezaposlen i sirotinja ne bi to bila uvjetna kazna nego bezuvjetna.

NO
Nordik
15:59 05.06.2019.

Plenki se i dalje čudi zašto je izgubio na izborima. Đakići, Tolušići, Žalci, Marići... Ali najlakše je optužiti u nekoj vukoje*ini hdz-ovca koji nije odradio posao i umjesto 27 glasa osigurao 21 glas.

EB
el.barba.71
16:45 05.06.2019.

Ispravna presuda ali slaba kazna. Ovako jezive ispade treba jezivo i kažnjavati. Najmanje 5 god. strogog zatvora. Ovako će sačekati da mu prođe uslov pa onda kupiti novi iphone.