AKO NE PRONAĐU 22 MILIJUNA KUNA NA RAČUNU, "SJEST" ĆE NA NEPOKRETNU IMOVINU

Istražni sudac blokirao račun Žužulovoj tvrtki

Foto: Leonard Ninčević/Pixsell
Istražni sudac blokirao račun Žužulovoj tvrtki
Autori sv, sk / VLM
01.12.2009.
u 14:15
Blokada bi trebala osigurati naplatu protupravno stečene imovinske koristi. Ako na računu ne bude 22 milijuna kuna, sud će "sjesti" na nepokretnu imovinu tvrtke.
Pogledaj originalni članak

Istražni sudac zagrebačkog Županijskog suda Ratko Šćekić donio je rješenje kojim je blokiran žiroračun tvrtki Skladgradnja Slavena Žužula, jednog od petorice uhićenih zbog malverzacija oko bojenja tunela, zbog čega je HAC oštećen 22 milijuna kuna. Ako na računu ne bude dovoljno sredstava, sud bi mogao blokirati i drugu imovinu tvrtke.

Tu je mjeru kao osiguranje radi naplate protupravno stečene imovinske koristi zatražilo tužiteljstvo, no Žužulov odvjetnički tim ponudio je sudu mogućnost da njihov klijent na poseban račun izdvoji 22 milijuna kuna osiguranja, što je već prije predlagao Ante Madunić, jedan od Žužulovih odvjetnika.

Time bi se izbjegla blokada žiroračuna tvrtke, koji bi mogao biti “zaleđen” sve do okončanja postupka te bi Žužulova tvrtka mogla isplaćivati plaće radnicima i nastaviti s poslovanjem. Radnici Skladgradnje sa zebnjom su očekivali jučerašnju odluku, a i dalje strepe za svoja radna mjesta. Pokušali smo doznati što će privremena blokada računa značiti za radnike, ali Jozo Žužul, brat pritvorenog Slavena, nije odgovarao na telefonske pozive.

– Nitko vam ne može dati informaciju. Direktor nam je tamo gdje jest, brat teško da će vam što reći, a nemamo nikoga za odnose s javnošću. Odvjetnik je stalno na vezi s direktorom – rečeno nam je u Skladgradnji. Na gradilištu autoceste A1 od Ravče do Vrgorca radnici Skladgradnje rade uobičajeno te vjeruju da će posao s uspjehom završiti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 23

NI
nick55
01:09 02.12.2009.

neznam zakaj se ne donese zakon(kad nam je očito svaka pora društva korumpirana i kada svi samo kradu i lažu i gledaju gdje će brže-bolje omastit brk) da kada je osoba pod istragom i kada postoje snažne indicije i dokazi da je osoba neke stvari stekla nezakonito,da onda ona u nekom VRLO kratkom roku dokaže i pokaže kako je sve to stekla!taj zakon neka bude na snazi,npr.5 godina pa ćemo vidjet tko pije a tko plaća!da vidiš kak bi izašli iz krize-ekspresno!;)

MO
momak23
08:42 02.12.2009.

bolje da se blokira račun da ne bi darovao novce obitelji kao marinac..

BO
božić
20:18 01.12.2009.

sramota za državno odvjestništvo ostaviti 750 obitelji bez božića i posla ,političke igre ,a vi novinari sta malo ne bolje se raspitateo skladu koliko kvalitetno rade i koje uvijete imaju njihovi zaposlenici nek se ugledaju sve firme na njih i tribali su trostruko naplatit bojanje