TOČNO U 11.55

Istra i Kvarner danas na sat vremena zatvaraju kafiće, traže žurnu reakciju

Foto: Srecko Niketic/PIXSELL
Istra i Kvarner danas na sat vremena zatvaraju kafiće, traže žurnu reakciju
10.09.2020.
u 10:44
Akciju su nazvali '5 do 12' i njome žele upozoriti na težak položaj u kojem su se našli zbog pandemije koronavirusa i mjera koje su im nametnute
Pogledaj originalni članak

U četvrtak 10. rujna u 11:55 sati svi kafići u Istri i na Kvarneru zatvorit će svoja vrata na sat vremena. Akciju je pokrenula Udruga ugostitelja Kvarnera i Istre kako bi pokušali spasiti tisuće zaposlenih u tom sektoru.

Akciju su nazvali '5 do 12' i njome žele upozoriti na težak položaj u kojem su se našli zbog pandemije koronavirusa i mjera koje su im nametnute. Traže žurno djelovanje odgovorne institucije s ciljem očuvanja radnih mjesta i sprečavanja kolapsa gospodarstva. Sam naziv akcije ukazuje na ono što predstavlja te ukazuje na važnost brzine reakcije u svrhu očuvanja radnih mjesta u narednim mjesecima. Simboličko privremeno zatvaranje ugostiteljskih objekata ima za namjeru ukazati na mogućnost da tih sat vremena postane puno dulji vremenski period.

Kako bi se to spriječilo, ugostitelji od odgovornih tijela zahtijevaju obustavu naplate PDV-a do 01. ožujka 2021., sniženje stope PDV-a na hranu, što uključuje i pića, na 10% te potpore kroz kredite za likvidnost i investicije u suradnji s HAMAG BICRO-om i HBOR-om.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 2

DU
Deleted user
12:23 10.09.2020.

Kako stoje stvari sa pronalaženjem cjepiva izgleda da će mo se morati priviknuti na ovu situaciju i prilagođavat se onima poslovima s kojima se može funkcionirati sa ovim virusom bi moglo potrajati jedan duži period.

Avatar EtTore
EtTore
13:05 09.09.2020.

Sad ce i SEZONA poceti!