NAPALI GA ISPRED BANKE

Poznati novi detalji: Kako su talijanski policajci poduzetniku ukrali 195.000 eura?

Foto: Pixsell/Ilustracija
Poznati novi detalji: Kako su talijanski policajci poduzetniku ukrali 195.000 eura?
04.12.2020.
u 14:22
Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj, kako su prešla granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, navode talijanski mediji.
Pogledaj originalni članak

Prema policijskim podacima, u srijedu oko 13 sati, na granični prijelaz Kaštel pristupio je 31-godišnji talijanski državljanin koji je prijavio da mu je u Puli ukradena veća količina novca te da se počinitelji kreću prema graničnom prijelazu kako bi s ukradenim novcem otišli u Italiju.

Ubrzo su na granični prijelaz Kaštel pristupila šestorica talijanskih državljana, koje su policijski službenici uhitili zbog sumnje da su 31-godišnjem talijanskom državljaninu otuđili više od milijun kuna.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su trojica Talijana od 46, 39 i 36 godina u srijedu u prijepodnevnim satima ispred poslovnice banke na Šijanskoj cesti u Puli muškarcu ukrali novac nakon što je s računa podignuo više od milijun kuna. Potom su automobilima krenuli prema granici u čemu su im pomogla još trojica Talijana u dobi od 42, 38 i 35 godina. 

U policiji ističu da su zahvaljujući brzoj reakciji osumnjičeni su spriječeni u prelasku granice, uhićeni i po dovršetku kriminalističkog istraživanja, 3. prosinca u večernjim satima, privedeni u pritvorsku jedinicu istarske policije.

Prema pisanju talijanskih medija, radi se o pljački od oko 195 tisuća eura odnosno nešto manje od milijun i pol kuna. Među uhićenima su navodno i dvojica talijanskih policajaca, te jedan pripadnik karabinjera. Talijanski mediji također navode da su dvojica muškaraca napala poduzetnika ispred jedne banke i ukrala torbu s velikim iznosom novca. Novac su potom predali ostalima koji su se nalazili u autu te odmah krenuli u bijeg.

Za sada je nejasno što su trojica talijanskih policajaca radila u Hrvatskoj, kako su prešla granicu za vrijeme strogih epidemioloških mjera te jesu li imali pomagača na hrvatskoj strani, navode talijanski mediji. 

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 7

DU
Deleted user
20:49 04.12.2020.

Policajci, karabinjeri lopovi, a privatnk anđeo, nešto smrdi u državi Danskoj. Ali ipak naši su puno bolji, lgalno oduzmu na čuvanje zlato i novac, pa onda spreme na još sigurnije, bati svijet i ljude lude.

MX
Mister X
11:23 05.12.2020.

Ako te boli odi doktoru da nije triper ... ?pišite hrvatsko- što im to naredi da ti pišu ?

HR
hrza
15:49 04.12.2020.

Normalno da su imali. Sve je to zbog korone. Udarila velika kriza i besparica.