Razotkrivena akcija

ISIS planirao napad dronovima na Europsko prvenstvo 11. lipnja

Foto: Reuters/PIXSELL
Salah Abdeslam
Foto: Reuters/PIXSELL
ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
A member loyal to the Islamic State in Iraq and the Levant (ISIL) waves an ISIL flag in Raqqa June 29, 2014. The offshoot of al Qaeda which has captured swathes of territory in Iraq and Syria has declared itself an Islamic
Foto: Reuters/PIXSELL
isil
Foto: Reuters/PIXSELL
ISIL
Foto: Reuters/PIXSELL
isil
30.05.2016.
u 11:38
Napad u Francuskoj trebao se dogoditi uoči utakmice između Engleske i Rusije, osim bombaša samoubojica u napadu su trebali sudjelovati i dronovi s kemijskim oružjem
Pogledaj originalni članak

Borci tzv. Islamske države planirali su još jedan krvavi pohod na Europu i to za vrijeme Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

Napad se trebao dogoditi 11. lipnja, a istražitelji su do ovog saznanja došli na pretragom laptopa Salaha Abdeslama, inače jedinog preživjelog člana terorističke skupine koja je izvela napade u Parizu.

Napad u Francuskoj trebao se dogoditi uoči utakmice između Engleske i Rusije, osim bombaša samoubojica u napadu su trebali sudjelovati i dronovi s kemijskim oružjem, piše Daily Mail

Računalo je zaplijenjeno u ožujku tijekom racije  bruxelleskoj četvrti Molenbeek  u kojoj je uhvaćen Abdeslam, a na na računalu su, između ostalog, pronađene i fotografije luke u Marseillesu gdje će se prije utakmice okupljati engleski navijači. 

- Kafići puni veselih i pijanih navijača laka su meta za teroriste. Blisko surađujemo s francuskim sigurnosnim službama - kazao je Neil Basu iz engleske policije. 

Unatoč svim naporima na suzbijanju terorizma francuske sigurnosne službe i dalje strahuju od novih napada zbog velikog broja ISIL-ovaca koji se slobodno kreću Europom.

- Iako je Abdeslam u zatvoru, na slobodi je i dalje mnogo fanatika koji bi mogli napasti. Engleski i ruski navijači su očigledne mete, tim više što obje zemlje zemlje bore protiv ISIL-a u Siriji i Iraku - kazao je izvor iz belgijske sigurnosne službe

>>Bruxelleski teroristi planirali i napad na Euro u Francuskoj

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar Pravi Hrvat na kvadrat
Pravi Hrvat na kvadrat
12:52 30.05.2016.

ISIS planirao napad dronovima na Europsko prvenstvo 11. lipnja a naša Hrvatska domoljubno u godini 2007 planirala EU ulazak najkasnije do 2007 što podvrđuje da islamisti i katoliki sanjamo na sličan mitološki način u održavanju bajki.

Avatar maxist
maxist
17:04 30.05.2016.

ispravak netočnog navoda......englezići glume borbu protiv isila.....a Rusi deru po ps-u

DU
Deleted user
16:30 30.05.2016.

Ma bravo !!...sigurnot stada iznad svega..sad ovce mogu mirno da pasu a pali anđeli sa zapada imaju izgovor da pojačaju vojno prisustvo u islamskom svijetu i nastave da nekažnjeno ubijaju muslimane .