Nova snimka

ISIL-ovac na bosanskom prijeti Amerikancima, otkrivamo da je to Jasmin Keserović

Foto: YouTube
Jasmin Keserović
Foto: VL
Jasmin Keserović
28.06.2016.
u 13:33
Džihadist sa snimke izgovara ISIL-ovu prijetnju na bosanskom jeziku, a ime mu je Jasmin Keserović
Pogledaj originalni članak

ISIL-ovi teroristi objavili su novu zastrašujuću snimku u kojoj prijete San Franciscu i Las Vegasu.

Džihadist sa snimke izgovara ISIL-ovu prijetnju na bosanskom jeziku, a ime mu je Jasmin Keserović. Njega je uz druge islamiste identificirala bh. Obavještajno-sigursnosna agencija nakon što su prošle godine u Siriji snimili i objavili ISIL-ov propagandni video namijenjen radikaliziranju muslimana s područja bivše Jugoslavije. Keserović, koji je među najžešće radikaliziranim, ali i najnasilnijim islamistima, rođen je 1994. u Zavidovićima. Jasmin Keserović, zvani Muhamed, otišao je u džihad zajedno s Bajrom Ikanovićem i Midhatom Đonom 23. siječnja 2013. godine.

Keserović se na starijem propagandnom videu pojavljuje pod imenom Abu Muhammad al-Bosni.

Na najnovijoj snimci prikazani su autentični kadrovi mosta Golden Gate, jednog od najprepoznatljivijih simbola San Francisca, te Las Vegasa, a veliča se i Omar Mateen, koji je ranije ovog mjeseca izvršio pokolj u noćnom klubu u Orlandu. Pušteni su i kadrovi iz Orlanda dok su ljudi bježali iz noćnog kluba.

– Ustanite, o muslimani, ubijajte kršćane i njihove sluge u njihovim gradovima i u njihovim državama. Postavljajte im eksplozive pod njihove aute, u njihove kuće i u njihove urede. Ubijajte ih snajperima i prigušivačima, ubijajte ih onako kako ste u mogućnosti, o muslimani. Pa makar to bilo i nožem. I nemojte praviti razliku između vojnika i civila, kao što ni njihovi avioni ne prave razliku između vojnika i civila Islamske države. Oslonite se na Alaha čvrsto i pomozite svojoj braći – poručuje muškarac na snimci.

>> Hrvatska deportirala desetak sumnjivih migranata, neke je vratila s granice

>> Samo Sirijci mogu uništiti ISIL, na tlu. Ali za to prvo moramo dobiti oružje

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 133

Avatar hrvo
hrvo
13:45 28.06.2016.

A koji je to bosanski jezik? Ovaj priča mješavinom Hrvatskog i Srbijanskog jezika.

DU
Deleted user
13:49 28.06.2016.

Ajme što majka rodi... Made in Bosnia ) čovječe u što se pretvorila nekadašnja Juga u inkubator lopova i terorista...

DU
Deleted user
13:42 28.06.2016.

dođi zeki ...dođi...da zeko bonu