Terorizam

ISIL-ovac iz BiH upozorio na nove napade u Europi: 'Nikad neće stati'

Foto: Reuters/PIXSELL
Abu Bakr al-Bagdadi poginuo je tijekom američke vojne operacije
Foto: Reuters/PIXSELL
Abu Bakr al-Bagdadi poginuo je tijekom američke vojne operacije
Foto: Reuters/PIXSELL
Abu Bakr al-Bagdadi poginuo je tijekom američke vojne operacije
31.10.2019.
u 19:20
Hasik je svojevremeno radio sa terorističkom skupinom kao policajac i očekuje da će biti pušten iz zatvora u Sjevernom Iraku jer smatra da nije prekršio zakon
Pogledaj originalni članak

Zatvorenik Muhamed Hasik upozorio je da bi se nakon smrti vođe ISIL-a Abu Bakr al-Bagdadija, u znak osvete, mogli dogoditi teroristički napadi u Europi, piše Vecernji.ba.

Dvadesetpetogodišnji Hasik, rođen u BiH, je u intervju za ABC News upozorio da ISIL “nikad neće stati”. Hasik, koji je pokazao kajanje za zločine tzv. Islamske države, rekao je da smaknuće Bagdadija neće zaustaviti Islamsku državu, već bi je moglo ojačati.

– Možda će se nešto dogoditi u Europi, jer su mnogi uznemireni zbog Bagdadijeve smrti – rekao je Hasik za ABC News, prenosi The Sun. Dodao je da nije važno to što je američki predsjednik Donald Trump objavio da je kalifatu došao kraj, kazavši da borci Islamske države još uvijek postoje.

– Kada jedan umre, dođe drugi - zaključio je.

Hasik je svojevremeno radio sa terorističkom skupinom kao policajac i očekuje da će biti pušten iz zatvora u Sjevernom Iraku jer smatra da nije prekršio zakon.

– Samo smo hvatali ljude s drogom i sličnim stvarima. Samo sam radio svoj posao. Ovaj rat je prljav i dosadio mi je. Želim živjeti normalan život, sa svojom obitelji i djecom - rekao je.

VIDEO Hassan Haidar Diab o smrti Abua Bakra al-Bagdadija:

 

PREDRAG MIŠIĆ PEĐA

Zbog rata s obitelji u Srbiji ne razgovara. Na pitanje je li ikad zapucao na brata, kazao je: 'Vjerojatno.... da. Teška tema'

Predrag Mišić Peđa vukovarski je branitelj koji je agresorima pružao otpor sve do pada grada 18. studenog kada je sa 182 suborca odveden na Ovčaru. Bio je zarobljen u srpskom logoru. I danas se bori da Vukovarci žive bolje, a spominje se kao mogući DP-ov kandidat za ministra branitelja. Sve užase koje je u ratu proživio ispričao je svojedobno za Večernji list

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 13

KR
krenica
20:21 31.10.2019.

Što dalje od Evrope za ove arapčine pa i bosanđerose mujazine.

RI
rimac444
22:58 31.10.2019.

To su postrojbe na koje računa izetbegović i njegovi muđahedini.

LE
Levanto
19:55 31.10.2019.

Za EU dolaze ocito teska vremena.