Najtraženija teroristkinja

ISIL-ova 'Bijela udovica' ubijena u zračnom napadu?

Foto: Interpol
ISIL-ova 'Bijela udovica' ubijena u zračnom napadu?
12.10.2017.
u 11:37
Jones je koristila društvene mreže kako bi regrutirala žene u ISIS te pružala informacije potrebne za put u Siriju.
Pogledaj originalni članak

Zloglasna britanska državljanka, pripadnica IS-a Sally Jones navodno je poginula u američkim zračnim napadima, piše Independent.

S njom je vjerojatno bio i  14-godišnji sin Jojo, a navodi se da im je presudio dron.

Nema jasnih dokaza o njezinoj smrti. Ranije se izvještavalo o pogibiji drugih članova ISIS-a, pa se poslije ispostavilo da su živi. Sally Jones smatra se već tri godine najtraženijom teroristkinjom na svijetu.

Bivša pankerica Sally Jones (48), otišla je 2013. godine sa sinom iz Engleske u Siriju kako bi se pridružila Islamskoj državi.

Džihadistima je pomagala regrutirati ekstremiste. U Raku je otišla da bi se udala za jednog od njih, Junaida Hussaina. Hussain je poginuo 2016. Ona je u tweetu nakon njegove smrti objavila da je "ponosna što je njezina supruga ubio najveći neprijatelj Alaha".

Jones je koristila društvene mreže kako bi regrutirala žene u ISIS te pružala informacije potrebne za put u Siriju. Također je ohrabrivala pojedince za izvođenje terorističkih napada u Velikoj Britaniji, pružajući informacije o izradi bombe kućne izrade. Na društvenim mrežama znala je objavljivati fotografije na kojima je pozirala s oružjem.

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

MA
marsovac
14:58 12.10.2017.

ja sad od zalosti nemogu jesti piti i spavati.

PA
Pajkoslava2
11:50 12.10.2017.

bolesno

CE
centirion
06:27 13.10.2017.

Koga briga?