sjećanje na ubijene

Iščekujući prve rezultate izbora, prosvjednici okupirali Tahrir

Foto: Reuters/PIXSELL
Iščekujući prve rezultate izbora, prosvjednici okupirali Tahrir
02.12.2011.
u 11:59
Uspjeh islamističkih stranaka u najnapučenijoj arapskoj zemlji pokazatelj je novog trenda na sjeveru Afrike
Pogledaj originalni članak

Dok se iščekuju privremeni rezultati prvih demokratskih izbora u Egiptu na kojima se očekuje pobjeda islamističkih stranaka, prosvjednici se okupljaju na trgu Tahrir, javlja Reuters, u sjećanje na 42 prosvjednika koja su prošlog mjeseca živote izgubila u sukobu s policijom.

Uspjeh islamističkih stranaka u najnapučenijoj arapskoj zemlji pokazatelj je novog trenda na sjeveru Afrike. Umjereni islamisti, podsjetimo, vladaju Marokom i Tunisom.

Ovo je prvi put da Egipćani slobodno glasuju od 1952., kada je vojska svrgnula kralja, i spremni su islamistima dati priliku. – Probali smo sve, zašto ne i šerijat? – zapitao se jedan od državnih službenika koji se pridružio prosvjednicima na trgu Tahrir.

Parlament, čiji će se sastav znati tek nakon što dugotrajni proces glasovanja u Egiptu završi u siječnju, gotovo sigurno će se suprotstaviti vladavini generala koji su svojom vojskom u veljači s vlasti svrgnuli dugogodišnjeg predsjednika Hosnija Mubaraka.

 

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 8

RE
@rea
13:00 02.12.2011.

Po prvim informacijama, Muslimansko bratstvo 40%, salafisti 20%. Ne iznenadjuje da su Kopti i sekularisti u strahu.

OB
-obrisani-
13:23 02.12.2011.

probali smo sve, zasto ne i serijat??? pa zar akcija zapada nije bila upravo humanitarna, zbog krsenja osnovnih ljudskih prava, bar je to bio izgovor, serijat je opozit i negacija svim civilizacijskim tekovinama, kasapljenje, vesanje, spaljivanje, mucenje, zabrana svih sloboda....zar se to zelelo i to bio cilj zapada???? zanimljivo...

Avatar flegmatik
flegmatik
12:40 02.12.2011.

\"Probali smo sve, zašto ne i šerijat?\" Pa, ima pravo cova. Ma dobro ce to biti i za nas u Evropi. Ako vidimo da Egipatska ekonomija krene naprijed, mozda je serijat rijesenje i za Evropu.