Akcija 'Grom'

Srpska policija u akciji: Pogledajte snimku uhićenja!

Foto: youtube
Akcija Grom
Foto: Screenshot
policija
07.12.2013.
u 20:09
Grom je "bljesnuo" točno u šest sati, a akcija je završila u 20 sati. Pretraženo je 909 lokacija, privedena je 261 osoba, i protiv njih će biti podnesene kaznene prijave dok je za njih 118 određeno policijsko zadržavanje do 48 sati
Pogledaj originalni članak

Mediji u Srbiji donose inventuru jučerašnje policijske akcije Grom u kojoj je sudjelovalo nekoliko tisuća policajaca i provedena je praktički na cijelom teritoriju Srbije, u svih 27 policijskih uprava, a cilj akcije je bio, kako je rekao ravnatelj policije Milorad Veljović, ući u dilersku mrežu koja hara Srbijom.

U akciji Grom  sudjelovale su sve postrojbe raznih specijalnosti poput sepcijalaca Specijalne antiterorističke policije (SAJ), Protuterorističke jedinice (PTJ) i Žandarmerije, a pripadnici Uprave kriminalističke policije su bili nositelji akcije i službenici 27 policijskih uprava. Tijekom dana policija je objavila i kako je izgledalo uhićenje dilera.

Grom je "bljesnuo" točno u šest sati,  a akcija je  završila u 20 sati. Pretraženo je 909 lokacija, privedena je 261 osoba, i protiv njih će biti podnesene kaznene prijave dok je za njih 118 određeno policijsko zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti privedeni nadležnom tužiteljstvu.

Zaplijenjeno je više od 18 kilograma različitih vrsta droge - heroina, marihuane, kokaina, kao i 32 vage za precizno mjerenje narkotika, a u Kruševcu je pronađen i mini-laboratorij za proizvodnju skunka.

-  Zaplijenili smo i 40 komada različitog oružja, 23 pištolja, 12 pušaka, četiri bombe, samostrel, sve bez dozvole, kao i 2.848 komada streljiva - rekao je Veljović.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 12

Avatar chelios
chelios
14:52 07.12.2013.

zo311052 : Rešenje je proglasiti vanredno stanje kada se sudstvo praktično suspenduje, a na ulicama je vlast policija. Mi smo to već imali pre nekih desetak godina prilikom akcije "sablja" nakon atentata na Zorana Đinđića, kada smo toliko počistili ulice i doveli stanje u red da si slobodno na sred ulice moga da ostaviš na parking parkiran automobil, da ostaviš sva vrata otvorena a unutra gomilu novca da imaš, i sutrtadan kada dođeš da zatekneš sve to tako kako si ostavio. Sve to može da se sredi samo je potrebna (na žalost) politička volja!!!.

ZO
zo311052
13:39 07.12.2013.

Sve je to lepo.Ali treba pratiti cenu narkotika na ulici.Ako se ona nije promenila ,džaba je krečeno.Samo su zamenjeni uličari zarad populizma i jeftinih političkih poena.Da bi se sve bolje shvatilo treba pročitati knjigu "Laži o drogama" Matijasa Brekersa. Ima je i na" netu".

Avatar Topgen
Topgen
10:23 08.12.2013.

Opet Srbija ....