Rješenje na vidiku

Invalide na kat više neće morati nositi rodbina

Foto: 'Tezak *10'
Invalide na kat više neće morati nositi rodbina
06.09.2010.
u 15:30
Ivan Crnković: Klasično dizalo ne može se graditi – nema se na što pričvrstiti jer je dio doma od knaufa
Pogledaj originalni članak

Dom zdravlja Varaždinske županije počet će graditi, u suradnji s gradskom upravom Ivanca, još ove godine na zgradi ivanečkog Doma zdravlja podiznu platformu kojom će se nepokretni i teško pokretni invalidi prevoziti u ambulante na prvom i drugom katu. Platforma će se montirati na zgradu izvana, kod glavnog ulaza. Bit će ostakljena, širine 2,2 metra i njome će se napokon riješiti velik problem, na koji je neprestano upozoravala ivanečka Udruga invalida.

– Još ovoga tjedna bit će dovršen projekt platforme. Pregledana je zgrada i ustanovljeno je da se klasično dizalo ne može graditi. Prvi razlog je što u unutrašnjosti za dizalo nema mjesta, a drugi je taj što se ne bi imalo na što pričvrstiti, zato što je dio zgrade sagrađen od gipsanih ploča, od knaufa – izjavio je Crnković te dodao da će se uložiti oko 300.000 kuna - kaže Ivan Crnković, ravnatelj županijskog Doma zdravlja.

Ministarstvo se odazvalo te gradu za gradnju platforme doznačilo 110.000 kuna. Ostali novac osigurat će županijski Dom zdravlja.

– Još ovog mjeseca objavit ćemo natječaj za gradnju platforme i odabrati najpovoljnijeg izvođača radova. Vjerujem da ćemo sve radove obaviti još ove godine i time napokon trajno riješiti dostupnost ambulanti invalidima i osobama s posebnim potrebama – poručio je Crnković.

Platforma će omogućiti osobama u kolicima, na štakama te teško bolesnim osobama nesmetan prilazak svim ordinacijama na prvom i drugom katu doma zdravlja, i to krvnom laboratoriju, oftalmološkoj, dječjim i ginekološkim ambulantama, medicini rada, stomatološkim i drugim ambulantama. Sada im na razne načine pomaže medicinsko osoblje. Ček i medicinske sestre iz krvnog laboratorija, koji je na katu, silaze u ambulantu hitne medicinske pomoći, koja je u prizemlju, da im izvade krv.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.