Lidl u Perušiću

Inozemni trgovački lanci "okupirali" Liku

Foto: Dražen Prša
Inozemni trgovački lanci "okupirali" Liku
07.04.2010.
u 09:46
Započeli su građevinski radovi, a po stavljanju u funkciju poslovne zone, time i skladišnog centra Lidla, posao će dobiti oko oko 120 radnika.
Pogledaj originalni članak

U posljednjih nekoliko godina Liku su "okupirali“ brojni inozemni trgovački lanci. Nakon Gospića, Otočca, Senja, Korenice... i u Općini Perušić Lidl širi svoje trgovačko "carstvo“.

U perušićkoj poslovnoj zoni Lidl je zakupio dobar dio zemljišta koje bi se do kolovoza ove godine trebalo pretvoriti u veliki skladišni centar njemačkoga trgovačkog lanca.

Započeli su građevinski radovi, a po stavljanju u funkciju poslovne zone, time i Lidlova skladišnog centra, posao će dobiti oko oko 120 radnika. Postoje i naznake da bi, ako Vlada ispuni obećanja vezana za pronalaženje strateškog partnera, mogli početi i poslovi na izgradnji Hidroakumulacije „Kosinj 2“ što se smatra investicijom stoljeća.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

AK
akil
12:52 07.04.2010.

Oduvjek je trgovanje bio biznis broj jedan.Zašto?Zato što je oslabilo poštenje kod plaćanja u privredi,pa se krenulo na trgovanje gdje trgovac drži lovu čvrsto u ruci.Sramota je da se ne otvori neki proizvodni pogon,a ne trgovine.Gdje zaraditi taj novac koji oni očekuju pokupiti i odnjeti u inozemstvo?Tržište kao naše nije zaštićeno kao na zapadu pa se pšrodaje sve i svašta.Loša je to vijest iz like u kojoj je svaki dan manje ljudi,a sve više trgovina.