K. Grabar Kitarović

'Inicijativa predsjednika Josipovića je bijeg od stvarnosti'

Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
Kolinda Grabar Kitarović
19.10.2014.
u 16:05
Kolinda Grabar Kitarović drži nevjerojatnim da netko iz izvršne vlasti zove zakonodavnu vlast u svoj ured i predstavlja rezultate jedne ankete
Pogledaj originalni članak

Prilikom današnjeg boravka u Istri HDZ-ova predsjednička kandidatkinja Kolinda Grabar Kitarović komentirala je inicijativu predsjednika Josipovića o ustavnim promjenama. Drži nevjerojatnim da netko iz izvršne vlasti zove zakonodavnu vlast u svoj ured i predstavlja rezultate jedne ankete.

- Inicijativa predsjednika Josipovića je bijeg od stvarnosti, zamagljivanje stvarnih problema, Hrvatska se nalazi u dubokoj krizi, ali nije riječ o ustavnoj krizi i može se rješavati ustavnim promjenama, pogotovo ne dva mjeseca prije izbora. Riječ je o dubokoj gospodarskoj i socijalnoj krizi, krizi proračuna koji nam je pred kolapsom, činjenici da opet imamo preko 300 tisuća nezaposlenih, ne možemo bježati od tih problema, a to je ono što predsjednik Josipović čini posljednjih pet godina i što ga čini suodgovornim za stanje u državi – kazala je Grabar Kitarović te najavila da će kao predsjednica Hrvatske neprestano upozoravati na ključna pitanja i svaku vladu, bez obzira tko je na njezinu čelu, upozoravati na ono što je problem u državi.

Ne možemo si dopustiti, kazala je, da nam te probleme rješavaju stranci, EU i MMF. Najavila je da će već ovih dana predstaviti svoj program i jasno progovoriti o gospodarskom i socijalnom stanju u državi, ali i vanjskoj politici koja je, kazala je, nepostojeća navodeći primjer kada je nedavno u Beogradu srpski predsjednik Nikolić izjavio da Srbija nije vodila agresivnu politiku ni prema kome.  

 - Je li se netko od hrvatskih vlasti oglasio o tome, ta izjava ne pridonosi bilateralnim odnosima između Hrvatske i Srbije, niti regionalnim odnosima, niti dobrosusjedstvu. Naša vlast jednostavno       nema politiku prema BiH, prema Srbiji, prema EU. Vrijeme je da se tome stane na kraj – kazala je Grabar Kitarović poručivši da će ovih dana žestoko progovoriti o vanjskoj politici, o nacionalnoj       sigurnosti, o gospodarskom, socijalnom i drugom stanju, o onome što, naglasila je, ulazi u ovlasti predsjednika Hrvatske.

Na pitanje o Milanu Kujundžiću i Ivanu Rudi kazala je kako je svaki predsjednički kandidat dobrodošao. Vjeruje da će građani njezin program prepoznati, jer se želi usredotočiti na ono što je ključno za razvoj Hrvatske i bolji život građana.

Na pitanje o monetizaciji Grabar Kitarović odgovorila je kako se tome apsolutno protivi.  

 - Hrvatski narod je te ceste platio, mi smo znali i znat ćemo upravljati, moramo pronaći modele. Ako se strancima isplati preuzeti autoceste, onda se isplati i nama. Dugoročno je to ulaganje u hrvatsku privredu, gospodarstvo – rekla je zaključivši kako završetkom jadransko-jonske ceste, njihova vrijednost može samo rasti. O monetizaciji od strane hrvatskih fondova može se raspravljati no, naglasila je, hrvatske autoceste moraju ostati u hrvatskom vlasništvu. Nema nikakve monetizacije, nikakvih koncesija, to je nešto što nam može nositi čisti dobitak, zaključila je.    

Nakon obilaska maslinika "Oleum maris", a uoči održavanja klauzure HDZ-a u Pazinu Kolinda Grabar Kitarović posjetila je Sajam pršuta u Tinjanu.

>> 'Josipovićevo pismo Leki mali je demagoški, jeftini štos'

>> Kolinda Grabar Kitarović imala operativni zahvat na desnoj ruci

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

TE
teoodd
16:35 19.10.2014.

Josipovica treba prepustiti zaboravu.....

Avatar tajar
tajar
16:37 19.10.2014.

Ankete i pisma labuđi su poj uzdrmanog Josipovića.

Avatar jimyk127
jimyk127
16:45 19.10.2014.

Lijepa naša Kolinda ,buduća predsjednica Hrvatske.