u istom borbenom prostoru

Incident nad Sirijom: Avioni SAD-a i Rusije približili su se na nekoliko kilometara

Foto: Reuters/PIXSELL
rusija, sirija, ruski avion
Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
Sirija
14.10.2015.
u 13:53
Avioni su došli u 'vizualni kontakt' jedan s drugim, to jest na udaljenost između 15 i 30 kilometara, izjavio je glasnogovornik američkog ministarstva obrane
Pogledaj originalni članak

SAD i Rusija održat će nove razgovore o zračnoj sigurnosti u Siriji nakon što su se u subotu vojni avioni obje zemlje našli u istom borbenom prostoru, na nekoliko kilometara udaljenosti.

Avioni su došli u ''vizualni kontakt'' jedan s drugim, to jest na udaljenost između 15 i 30 kilometara, izjavio je glasnogovornik američkog ministarstva obrane novinarima u Washingtonu, piše BBC. Dodao je da su posade oba aviona reagirale profesionalno.

Bit će to treća runda razgovora između SAD-a i Rusije oko traženja rješenja za zračnu sigurnost. Američki ministar obrane Ash Carter rekao je da očekuje skori dogovor. – Naši pregovori vrlo su profesionalni i konstruktivni te očekujem da će u kraćem vremenu dovesti do dogovora – rekao je Carter i istaknuo da se SAD još uvijek ne može udružiti s Rusijom u akcijama u Siriji zbog neslaganja u strateškom pristupu.

Podsjetimo, Rusija je započela sa zračnim napadima u Siriji 30. rujna, a cilj su im, kako su najavili, militanti Islamske države i drugih džihadističkih skupina, nakon što ih je sirijski predsjednik Bashar al-Assad zamolio za vojnu pomoć. Zapadne zemlje i sirijski aktivisti kažu da ruski avioni gađaju i civilne mete, što iz Moskve opovrgavaju.

>> Putin: Amerika i EU nemaju pojma što se to zapravo događa u Siriji

>> Kreće ofenziva sirijske vojske, Iranaca, Rusa i Hezbolaha protiv ISIL-a

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar zong
zong
14:53 14.10.2015.

I gdje je tu sada incident!? To što su se približili jedni drugima!? Vijest je od vikenda i kada je objavljena nije imala nikakvu eksplozivnost, naprotiv navedeno je kako su se piloti i jedne i druge strane ponijeli profesionalno... Danas u nedostatku ekskluzivnih vijesti, vadite vijest od vikenda, oblačite joj eksplozivnost i plasirate ju...

Avatar Abcd....
Abcd....
15:37 14.10.2015.

Ruski avioni su pozvani u Siriju. Tko je pozvao americke? ISIL?

IV
ivanjoksimovic
16:12 14.10.2015.

Ma kakav incident? Dajte clanak o novom napretku udruzenih snaga Asadove vojske, Hezbolaha i iranskih vojnika u novoj ofanzivi pokrenutoj jutros uz podrsku ruskih pilota. Kilometre Sirije oslobadjaju.