PROMO

INA nastavlja suradnju s dječjom bolnicom u Gornjoj Bistri

Foto: Robert Anić/Pixsell
INA nastavlja suradnju s dječjom bolnicom u Gornjoj Bistri
07.11.2019.
u 13:23
Današnja donacija dio je dugogodišnjeg Ininog projekta pomaganja hrvatskim bolnicama
Pogledaj originalni članak

Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra, u kojoj se liječe mališani s najtežim zdravstvenim poteškoćama, dobit će novo dječje igralište. Danas je član Uprave Ine Davor Mayer predao ravnatelju bolnice Renatu Mittermayeru, dr. med. spec. anesteziologije, reanimacije i intenzivnog liječenja ček u iznosu 50.000 kuna, a donirana sredstva će doprinijeti realizaciji opremanja igrališta za djecu s posebnim potrebama. Uz službeni dio, male pacijente razveselili su i animatori skupine Kristalna kocka vedrine.

Davor Mayer, član Uprave Ine, ovom je prilikom izjavio: „Ponosan sam što možemo doprinijeti u opremanju igrališta koje će uljepšati svakodnevnicu i pomoći u razvoju mališana koji se nalaze u bolnici u Bistri s kojom godinama surađujemo. INA se uvijek trudi biti aktivni član zajednice i pomagati onima kojima je potrebno, a donacija hrvatskim bolnicama je jedan od projekata na koji smo najviše ponosni.“

Ravnatelj bolnice Renato Mittermayer izjavio je:INA već pet godina našoj bolnici donira sredstva koja smo uložili u obnovu bolesničkih soba i nabavu potrebne opreme, čime smo značajno podigli kvalitetu zdravstvene skrbi za naše male bolesnike. Ove godine ćemo donaciju namijeniti za izgradnju i opremanje senzoričko zabavnog igrališta za naše male bolesnike s posebnim potrebama, koji će moći provoditi svoje vrijeme u zabavi i igri s našim volonterima.“

Današnja donacija dio je dugogodišnjeg Ininog projekta pomaganja hrvatskim bolnicama. U posljednjih 10 godina, kompanija je za razvoj i opremanje hrvatskih bolnica donirala više od 5 milijuna kuna, a samo ove godine donirat će 800.000 kuna za osam zdravstvenih ustanova.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr