odlazak pokretača prosvjeda

Ilija Vučemilović: U stanje u Savskoj više se ne želim miješati

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Ilija Vučemilović: U stanje u Savskoj više se ne želim miješati
03.02.2015.
u 17:30
Posljednjih 50-ak dana u prosvjedničkom šatoru više se ne može sresti Iliju Vučemilovića Šimunovića, bivšeg predsjednika Zbora veterana gardijskih postrojbi i jednog od pokretača prosvjeda
Pogledaj originalni članak

Posljednjih 50-ak dana u prosvjedničkom šatoru više se ne može sresti Iliju Vučemilovića Šimunovića, bivšeg predsjednika Zbora veterana gardijskih postrojbi i jednog od pokretača prosvjeda, koji uživa veliki ugled u braniteljskoj populaciji.

O razlozima svojeg odlaska, međutim, ne želi govoriti javno. – Istina je da više nisam aktivno uključen u prosvjed, ali ti su dečki moji suborci i prijatelji i ja im želim sve najbolje. Stao sam uz njih od prvog dana, no u trenutačno stanje u Savskoj ne želim se miješati – kratko je komentirao Vučemilović koji ničim ne želi ugroziti budućnost prosvjeda, ali i dalje će se, kako kaže, boriti za prava branitelja.

– Prosvjed se dogodio kao posljedica dugogodišnjeg zanemarivanja i iskrivljenog prikazivanja Domovinskog rata i hrvatskih branitelja, na što više nismo imali pravo šutjeti, zbog žrtve suboraca koji su dali svoje živote i dijelove tijela za Hrvatsku. Siguran sam da će se prosvjedom u Savskoj postići temeljni cilj, a to je donošenje jedinstvenog, cjelovitog zakona u kojem će biti regulirana sva problematika vezana za hrvatske branitelje, ne samo stradalnike i invalide nego i branitelje radnike, nezaposlene branitelje, branitelje teškog socijalnog i materijalnog stanja. Nužno je donijeti takav zakon, koji bi bio ustavne razine, kako bismo izbjegli politiku i politikantstvo koji se, nažalost, uvijek vežu uz hrvatske branitelje koje različite političke opcije koriste u dnevnopolitičke svrhe. Osobno ću učiniti sve da vrijednosti Domovinskog rata i uloga hrvatskih branitelja konačno zauzmu ono mjesto koje im pripada u hrvatskom društvu, ne umanjujući i cijeneći svačiji doprinos u Domovinskom ratu – poručio je Ilija Vučemilović Šimunović.

>> Drago Prgomet: 'Branitelji, vrijeme je za prekid prosvjeda'

>> 'Ispada da ima novaca za one koji su nas napadali, a za nas nema'

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 150

CV
cvorovic
17:40 03.02.2015.

mozemo li braniteljima osigurati pristojne, nekima i visoke penzije, posao, ekonomsku sigurnost za njih i njihove obitelji za cijeli život? zasto ne. samo, je li to moguce? ima li toga igdje u svijetu osim kod nas!? ljudi se nigdje ne bore za zivot i kruh samo mjesec ili godinu dana, vec cijeli zivot.... po meni svakom se branitelju treba pomoći koliko god drustvo to moze podnijeti. nikako ne preko toga.

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
18:20 03.02.2015.

Moj sused Ilija, uvijek isti. Bahat u garaži, bahat na sastancima suvlasnika, a tek u VOX-u! Gdje se pogubi Ilija? jel nedostaje medija? A lijepo sam rekla kod jednog od njegovih prvih javnih istupa u Savskoj kad je onako konfliktno, bahato i prepotentno zapovjedao, niš od njega. I evo, ja bila u pravu. Čini mi se da ispijanja kava u VOX-u sa Lovrićem, Laušićem i Milasom "radi" svoje! Ja kažem, Ilija bez stava!

DU
Deleted user
20:44 03.02.2015.

E moj Ilija, sad češ i ti biti jugović, četnik, komunjara, i sve ono što slijedi ako nisi uz adezeovske manipulatore :(