za nezavisnost

IDS: Podržali smo referendum jer smo za samoodređenje

Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
IDS: Podržali smo referendum jer smo za samoodređenje
19.09.2014.
u 18:56
Decentralizacija je nešto čemu teže sve razvijene zemlje, zaključio je Miletić
Pogledaj originalni članak

IDS je vjerojatno jedina hrvatska stranka koja se uopće izjasnila o referendumu o nezavisnosti Škotske i još ga i podržala. Iako referendum nije prošao, predsjednik IDS-a Boris Miletić objasnio je zašto su bili za njega.

– IDS se zalaže za pravo na samoodređenje, odnosno da europske nacije poput Škotske i Katalonije mogu postati neovisnim državama ako njihovi građani demokratskim putem tako odluče – rekao nam je Miletić. Građani Škotske, nastavio je, bez obzira na ishod referenduma, dobit će veće ovlasti.Škoti su, objašnjava Miletić, pobjednici referenduma jer će većom autonomijom prihodi ostvareni u Škotskoj ostati u Škotskoj te će biti uloženi u projekte bitne za podizanje kvalitete života i standarda građana.

 - Decentralizacija je nešto čemu teže sve razvijene zemlje, zaključio je Miletić.

>> IDS potpisom podržao referendum za nezavisnost Škotske

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 16

Avatar viki_nuland
viki_nuland
19:34 19.09.2014.

Kako stoji IDS prema referendumima na Kosovu i Krimu?

KA
kafka
19:52 19.09.2014.

Škotska je država u sastavu UK-a.! . . . . I Hrvatska je također, prema tadašnjem Ustavu, bila država u sastavu SFRJ. . . . . . . Zagorje, Turopolje, Istra, ... su povjesne regija. . . . . .

SE
sestrićna
20:30 19.09.2014.

a da miletić nije za neovisnu istru gdje bi sam sebi mogao dizati plaću do raspamećenosti ?