Sanja Musić Milanović:

'I Zoran i ja se rukujemo, ali mi peremo ruke. On je i prije korone u autu imao dezinficijens'

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL
'I Zoran i ja se rukujemo, ali mi peremo ruke. On je i prije korone u autu imao dezinficijens'
16.09.2020.
u 23:08
2015. je bilo 35 posto djece s prekomjernom debljinom, najnoviji rezultati pokazuju da smo tu negdje. Dječaci su nam na Mediteranu najdeblji, upozorila je Sanja Musić Milanović
Pogledaj originalni članak

Sanja Musić Milanović u RTL Direktu govorila je o kojima se pisalo proteklih dana, a koji se preporučuju u sklopu projekta Živjeti zdravo na čijem je ona čelu.

– Ja sam probala s kajganom, oduševio me. Pitala sam se zašto to nikad nisam napravila. To je visokoproteinski sendvič, vrlo financijski povoljan. Ideja sendviča je pomoći primarno djeci u srednjoj školi, ali i osnovnoškolcima. Recimo, samo 36 posto škola u Splitsko-dalmatinskoj županiji ima kuhinju. Ideja je bila - idemo napraviti nešto veselo, šareno, što možete napraviti od onoga što vam ostane doma. I da je dobar i izbalansiran obrok – kazala je.

Istaknula je da u Hrvatskoj imamo ozbiljan problem prekomjerne debljine.

– 2015. je bilo 35 posto djece s prekomjernom debljinom, najnoviji rezultati pokazuju da smo tu negdje. Dječaci su nam na Mediteranu najdeblji. U svim zemljama su dječaci značajnije deblji od djevojčica. Ta mediteranska prehrana ne funkcionira kod dječaka, ne hrane se tako. Najveći izbor kalorija su razno razne grickalice i sokovi. Piju puno zaslađenih sokova – rekla je.

Komentirala je i situaciju s koronavirusom te odgovorila na pitanje kako to da se njezin suprug, predsjednik Zoran Milanović rukuje unatoč preporukama da se to izbjegava.

– Ja se isto rukujem. Kao i većina ljudi, mi smo također usvojili osnovne higijenske navike, peremo ruke. Zoran je u autu i prije koronavirusa uvijek imao vlažne maramice i dezinficijens – rekla je.

Govorila je i o diskriminaciji.

– Treba se baviti sadržajem a ne formom. Kod žena u politici se često prelazi sa sadržaja na formu, kako su obučene, da budem preciznija. Zadnji put mi se to dogodilo u Kninu, kad sam došla predstaviti istraživanje o debljini. Međutim, cipele su zasjenile te rezultate. I ja se od lipnja pitam zašto, što nam to dobro čini – rekla je Musić Milanović. 

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dolazak uzvanika na trkalište 305. Sinjske alke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Sinj: Dolazak uzvanika na Vojvodov prijem u Alkarskim dvorima
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Dolazak uzvanika na trkalište 305. Sinjske alke
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Sinj: Dolazak uzvanika na Vojvodov prijem u Alkarskim dvorima
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Sinj: Dolazak uzvanika na Vojvodov prijem u Alkarskim dvorima
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Sinj: Uzvanici na Vojvodovom prijemu u Alkarskim dvorima

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 19

GI
gitara1
23:41 16.09.2020.

Za pretilost: djeca se trebaju kretati a ne mirno sjediti i slušati predavanja o zdravom životu

RI
rimac444
23:26 16.09.2020.

Drugarica pokušava braniti maloumnosti svog supruga, bolje bi joj bilo da i dalje reže tanke šnite crnog kruha. I polupismenima je jasno da se virus širi kontaktima kao što je rukovanje. Zar nakon svakog rukoovanja slučajni ima priliku prati ruke?

Avatar Cornelius
Cornelius
23:49 16.09.2020.

Nije dosta kaj nas svakodnevno davite sa slučajnim predsjednikom, sad su krenula i baljezganja tankošnitne drugarice? Do kad mislite LJUDIMA kvariti dan?