nakon rezolucije

I Odbor regija EU na prijedlog dubrovačkog župana donio deklaraciju protiv Šešelja

Foto: Tomislav Krasnec
I Odbor regija EU na prijedlog dubrovačkog župana donio deklaraciju protiv Šešelja
04.12.2014.
u 14:40
Deklaracija je usvojena na prijedlog dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, koji je jedan od hrvatskih članova Odbora regija, priopćeno je iz predstavništva Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu
Pogledaj originalni članak

Nakon rezolucije Europskog parlamenta, još jedna institucija Europske unije, Odbor regija, usvojila je deklaraciju o slučaju Vojislava Šešelja, optuženog ratnog zločinca kojega je Haaški sud pustio na privremenu slobodu do izricanja presude.

Deklaracija je usvojena na prijedlog dubrovačko-neretvanskog župana Nikole Dobroslavića, koji je jedan od hrvatskih članova Odbora regija, priopćeno je iz predstavništva Dubrovačko-neretvanske županije u Bruxellesu. 

"Deklaracija osuđuje ponašanje i izjave haaškog optuženika Šešelja u njegovim istupima nakon puštanja na privremenu slobodu. Deklaracija također poziva vlasti Republike Srbije da reagiraju na taj govor mržnje i teritorijalne pretenzije i ograde se od njih. Također, podsjeća se na teška stradanja koja su pretrpjele hrvatske regije, gradovi i općine te ističe da ovakvi incidenti podrivaju europski put Srbije koji Odbor regija inače podržava", priopćili su iz tog predstavništva. 

Odbor regija je politička skupština izabranih regionalnih ili lokalnih predstavnika iz svih 28 država članica, a trenutno ima 353 člana. Europska komisija se kod donošenja propisa koji se tiču lokalne i regionalne vlasti mora savjetovati s Odborom regija.

>>'Hrvatski i srpski političari ponašaju se kao da im je scenarij pisao Šešelj'

>>HSP AS traži uvođenje viza za građane Srbije zbog Šešeljevih istupa
 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

JA
james49
17:00 04.12.2014.

Zabole njega 'uvo' za to!

Avatar PrincipGavrilo
PrincipGavrilo
16:11 04.12.2014.

Je li obavezujuca?

Avatar SarmaKarma
SarmaKarma
14:58 04.12.2014.

ha ha ...kakvi klovnovi. Kakvi somovi. Jos malo pa ce i Evrovizija doneti deklaraciju protiv Seselja na osnovu tuzbe recimo Vanne ili Maje Vucic ( uf- svidja mi se njeno prezime)...