Južno od Suska

I dalje traje potraga za Omancem koji je s jedrilice pao u more

Foto: Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
I dalje traje potraga za Omancem koji je s jedrilice pao u more
08.10.2015.
u 14:10
- Ophodni brod OB-03 Obalne straže RH od jutros u 6,00 sati, zajedno s brodom Lučke kapetanije Rijeka ''Vid'' sudjeluje u pretraživanju područja južno od otoka Suska- priopćio je MORH.
Pogledaj originalni članak

I dalje traje potraga za nestalim članom posade iz Sultanata Oman koji je u srijedu oko 4 i 40 sati na području sjevernog Jadrana, južno od otoka Suska s jedrilice pao u more. 

U akciju traganja i spašavanja za nestalim Omancem drugi dan zaredom uključeni su ophodni brod OB-03 i avion Pilatus PC-9M iz Obalne straže RH, priopćio je MORH.

- Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka uputila je jutros zahtjev za ponovnim angažiranjem ophodnog broda OB-03 i posade Pilatusa PC-9M iz Obalne straže. Naime,ophodni brod OB-03 Obalne straže RH od jutros u 6,00 sati, zajedno s brodom Lučke kapetanije Rijeka „Vid“ sudjeluje u pretraživanju područja južno od otoka Suska.

U potrazi za nestalim Omancem od 8,15 do 11,00 sati bio je angažiran i avion Obalne straže Pilatus PC-9M, koji se zbog kiše i loših vremenskih uvjeta vratio u vojarnu „Zemunik“.

Tijekom jučerašnjeg dana, ophodni brod OB-03 i avion Pilatus PC-9M Obalne straže RH također su pretraživali područje lošinjskog akvatorija. Tako je ophodni brod OB-03 u pretraživanju bio angažiran od 7,00 do 18,45 sati, a avion Pilatus PC-9M tri je puta preletio zadano područje, no zbog neuspješne pretrage oko 18.40 sati vraćen je u matičnu bazu, vojarnu „Zemunik“- navodi MORH. 

>> Dvoje njemačkih turista spašeno nakon prevrtanja kajaka kod Sukošana 

>> Helikopterom spasili Čehinju nestalu na Paklenici

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.