ubijen 1993.

I Beograd dobiva ulicu S. Aleksića: Branio prijatelja Bošnjaka

15.10.2013.
u 20:42
Aleksića (26) su ubili pripadnici Vojske Republike Srpske čiji je i sam bio pripadnik nakon što im se suprotstavio kada su oni na ulici htjeli ubiti njegova poznanika iz Trebinja, koji je inače Bošnjak.
Pogledaj originalni članak

Skupština grada Beograda prihvatila je prijedlog DS-a da jedna ulica u glavnom gradu Srbije ponese ime Srđana Aleksića koji je 1993. godine stradao braneći svoga susjeda Bošnjaka Alena Glavovića.

Aleksića (26) su ubili pripadnici Vojske Republike Srpske čiji je i sam bio pripadnik nakon što im se suprotstavio kada su oni na ulici htjeli ubiti njegova poznanika iz Trebinja, koji je inače Bošnjak. Zbog toga što je stao u obranu poznanika, pripadnici VRS-a nasrnuli su na Aleksića i pretukli ga kundacima puški koje su nosili. Srđanov otac Rade u osmrtnici je napisao: Umro je vršeći svoju ljudsku dužnost.

Inače, Srđan Aleksić već ima svoje ulice u Sarajevu, Novom Sadu, Pančevu i Podgorici. Početkom godine u Beogradu je pokrenuta i online-peticija kojom se tražilo da i Beograd dobije ulicu s njegovim imenom. Prijedlog DS-a bio je samo nastavak te peticije.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.