IZUZEĆE

HŽ ne mora plaćati penale putnicima

Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
HŽ ne mora plaćati penale putnicima
27.09.2013.
u 20:47
HŽ ima odgodu plaćanja naknade zbog kašnjenja do kraja 2014. godine, ali može tu odgodu produljiti još dva puta po pet godina
Pogledaj originalni članak

Iako je Europski sud donio odluku da sve europske željeznice moraju putnicima isplatiti odštetu ako vlakovi kasne, pa ako je u pitanju i viša sila, to se ipak ne odnosi zasad i na HŽ Putnički prijevoz. Predsjednik uprave te državne tvrtke Dražen Ratković danas je rekao da HŽ PP ima odgodu plaćanja naknada zbog kašnjenja vlakova do prosinca 2014. godine, ali i da se ta odgoda može produljiti još dva puta po pet godina.

– Prva odgoda istječe 2014. godine, a s obzirom na sadašnje stanje infrastrukture i našeg voznog parka, mi ćemo tražiti odgodu od još pet godina da bismo dobili na vremenu kako bi se uredila infrastruktura i isporučili vlakovi te da možemo putnicima i korisnicima pružiti pravu i dobru uslugu – kazao je Ratković.

Ministar prometa Siniša Hajdaš Dončić kazao je da će Hrvatska maksimalno iskoristi prijelazno razdoblje kako bi ojačala kapacitete HŽ PP-a.

– Kada prođu procese restrukturiranja i kada budu spremni za liberalizaciju, 2017. onda ćemo poštovat uredbu – kaže Hajdaš Dončić. Dodao je da vlakovi kasne i da će kasniti još sigurno dvije do tri godine dok ne završi prvi investicijski ciklus.

>> Vlak s ministrom prometa Hajdaš Dončićem kasnio u Koprivnicu!

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.