Razbijali po Vrbiku

Huligani su bakljom pretukli ženu: 'Iskočio sam kroz prozor da se spasim'

Foto: srednja.hr
Napadi ispred NSB-a
Huligani kod NSK
Foto: Srednja.hr
Neredi ispred NSB-a
25.10.2018.
u 18:35
Policiji će, unatoč snimkama s nadzornih kamera, biti teško identificirati napadače jer su bili maskirani fantomkama
Pogledaj originalni članak

Ne pitaj me ništa, ne pitaj me ništa, ne znam što je ono bilo, ne pitaj me ništa – kao u transu i toliko drhteći od šoka da nije uspijevao zapaliti ni cigaretu koju je držao u ustima ponavljao je svjedok napada skupine huligana koja je poput horde iz kakvog filma oboružana šipkama i palicama u srijedu oko 18 sati promarširala zagrebačkim Vrbikom te tukla i demolirala sve i svakoga tko im se našao na putu.

Bengalka i potres mozga

Prodavačicu u maloj lokalnoj trgovini kojoj je, ne pronalazeći prave riječi, pokušao objasniti što se upravo dogodilo nije čudila potpuna prestravljenost spomenutog muškarca s obzirom na to da je i sama zbog huliganske bande nekoliko minuta ranije u strahu čučala u kutu trgovine koju je prethodno zaključala u nadi da će tako izbjeći da i sama na svojoj koži osjeti šake i palice. Tko se u cijelom ovom kaosu i zbog čega tukao, još pokušava razjasniti i sama policija, koja je zasad privela tek jednu osobu. Ali krenimo redom.

Huligani kod NSK

Skupina u kojoj se nalazilo sedam-osam muškaraca maskiranih fantomkama i naoružanih palicama i šipkama najprije se u 18 sati pojavila ispod stepenica koje vode do Nacionalne sveučilišne knjižnice, a prema izjavama svjedoka, trčali su za 21-godišnjakom koji je od njih pobjegao u predvorje knjižnice. Kad je 21-godišnjak ušao u predvorje, potrčao je prema 29-godišnjaku, koji je pomislio da je 21-godišnjak na čelu skupine koja ga želi napasti – nije znao da on zapravo bježi od njih. Kako bi se obranio, 29-godišnjak je izvadio suzavac i pošpricao mladića koji je bježao od maskiranih huligana, a nakon toga ga je još nekoliko puta udario šakom u glavu.

U iduće dvije do tri kaotične minute došlo je do općeg naguravanja između zaštitara i drugih posjetitelja NSK s jedne i huligana s druge strane, a kad su huligani shvatili da su brojčano nadjačani počeli su uzmicati. Nakon što su pobjegli, vratili su se i zašli u unutrašnjost kvarta, točnije u Paromlinsku ulicu koja se nalazi iza knjižnice, a tamo su pred lokalnom trgovinom ugledali mladića koji im ništa nije skrivio.

Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
NSK
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK
Foto: Robert Anić/PIXSELL
Zagreb: Vandali u Paromlinskoj ulici demolirali lokal Dalmatinka kraj NSK

Udarali su ga šakama u glavu i trbuh sve dok nije pao na pod, a zatim su istom ulicom nastavili u smjeru juga te su se zaustavili deset metara dalje pred kafićem “Dalmatina”. Vjerojatno zato što im je za oko zapeo naziv kafića, to više jer se najvjerojatnije radilo o pripadnicima BBB-a, umarširali su u kafić te počeli razbijati prozore, boce, stolove i stolce... Jedini gost koji je bio u kafiću uspio je pobjeći tako što je skočio kroz prozor i otrčao niz ulicu, a huligani su nasrnuli na vlasnicu Baricu K. (65) koju su toliko izudarali da su joj slomili zube, nos, rebra, a teško su joj ozlijedili i noge jer su je tukli upaljenom bengalkom. Na kraju je žena završila u bolnici, gdje je ustanovljeno da ima i potres mozga.

Molila Boga da ih ne ubiju

– Dok su oni divljali u kafiću, ja sam izašla iz trgovine i pomogla dečku kojeg su ranije premlatili i koji je ležao pred trgovinom, a riječ je o jednom mladom Dalmatincu, da uđe u trgovinu gdje sam nas zatim zaključala i molila Boga da nas u povratku ne ubiju. Sva sreća da su, nakon što su završili s kafićem, samo protrčali pokraj trgovine i sjeli u jedan ili dva automobila koji su ih čekali i zatim nestali. Potom je sve utihnulo – prepričala je djelatnica trgovine.

I sama policija, koja je nakon više zaprimljenih dojava, relativno brzo stigla na mjesto, još pokušava utvrditi motive napada kao i identitete napadača koje su snimile okolne nadzorne kamere, ali pitanje je koliko će im to biti od pomoći s obzirom na to da su svi bili maskirani fantomkama i kapuljačama. Ako ih policija i pronađe, najvjerojatnije će biti prijavljeni za nanošenje teških tjelesnih ozljeda za što je, po zakonu, zapriječeno od šest mjeseci do pet godina zatvorske kazne.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 138

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:01 25.10.2018.

Tukli su babu od 65 godina. Takve kukavice svijet nije vidio.

GE
geler203
19:15 25.10.2018.

Pa ne mogu vjerovati kako ja uvijek završim na nekom drugom mjestu. Stvarno bih volio naletjeti na te heroje. Volio bih vidjeti kakvi su heroji kada 45-ica počne štucati. Znam da ne smijem ali u tom slučaju bih je potegao lako i bez grižnje savjesti.

DU
dubravkomajic
19:24 25.10.2018.

Zna se tko koristi bengalke I divla tuće i razbija....BBB I oststali nogometni delikventi...treba ih pronać i osudit za pokušaj ubistva...