HUBOL osudio izjavu

'Milanović je paušalno okarakterizirao liječnike kao neradnike i karijeriste'

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
'Milanović je paušalno okarakterizirao liječnike kao neradnike i karijeriste'
04.02.2016.
u 11:34
Milanovićeve izjave odraz su krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara, a kamoli za predsjednika najveće oporbene stranke u Hrvatskoj, ističe HUBOL u priopćenju.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL) osudila je izjavu Zorana Milanovića o liječnicima s Rebra (KBC Zagreb), ocijenivši da je njome nanio štetu ugledu liječničke profesije jer je paušalno okarakterizirao te liječnike kao neradnike i karijeriste.

Milanovićeve izjave odraz su krajnje neodgovornosti za javno iznesenu riječ i nedopustiv su javni govor za bilo kojeg političara, a kamoli za predsjednika najveće oporbene stranke u Hrvatskoj, ističe HUBOL u priopćenju.

Milanović je jučer u Hrvatskom saboru izjavio: "Imate taj jedan krug odlikaša s Rebra koji se bave politikom da bi se bolje promovirali u hijerarhiji i strukturama državnih klinika u kojima se troše milijarde kuna poreznih obveznika, a ništa se ne radi. Tek zadnjih godinu dana smo vidjeli da se mogu napraviti rezultati u Rijeci i u Zagrebu, kada se taj jedan incestuozno-familijarni odnos liječnika svih boja, koji upravljaju vašim novcem, sveo na poslovnu logiku, zaštitu prava pacijenata i dobre poslovne rezultate. Šefovi klinika upravljaju stotinama milijuna kuna novca poreznih obveznika. To nisu liječnici, to su menadžeri, liječnici liječe ljude po Hipokratovoj zakletvi i kao sveučilišni nastavnici na Medicini obrazuju nove naraštaje liječnika. Ravnatelj klinike je top menadžer. Ako ja odgovaram za reforme, meni odgovara ministar, a ako ministru odgovara šef Rebra, predstojnik klinike je što? Neovisni profesionalac“.

"Liječnici u Hrvatskoj su visoko stručne i odgovorne osobe koje svakodnevno profesionalno i etično obavljaju svoj poziv, nesebično se dajući svojim pacijentima. Sve to vrijedi i za liječnike s Rebra, tj. KBC-a Zagreb, kao i za ravnatelje drugih klinika", ističe predsjednica HUBOL-a Ada Barić.

HUBOL se, kao strukovna organizacija liječnika uvijek snažno zalaže upravo za odgovorno, etično i profesionalno obavljanje liječničke profesije, stoga najstrože osuđuje ovakve neutemeljene i neistinite izjave, kaže Barić.

>> Milanović: Imate jedan krug odlikaša s Rebra koji se u biti bave politikom da bi se bolje promovirali

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 9

KO
Komacero
11:40 04.02.2016.

Suludi Nero hrvatske politike zna istinu jer mu zena ljecnica a donedavna vjeverica i crtac svastike sa poljudske ljepotice mu vodio to bolno Rebro.

BR
brojevi
12:16 04.02.2016.

On je politički predatorski mentalni sklop. Kao što i sam kaže, ne može drugačije. Njegove izjave treba shvatiti u kontekstu zamagljivanja vlastitog nerada i karijerizma kao što je dobro pokazao u dosadašnjoj praksi. Usput prikriveno blati dr. Ostojića ne bi li naškodio rastućoj popularnosti Komadine. Svakom svojom *ad hoc* izjavom smanjuje svoje šanse kao budućeg šefa SDP-a.

DU
Deleted user
12:38 04.02.2016.

milanović misli da svi kao on - njegov moto je" ne radimo ništa, jer sigurno je da ćemo pogriješiti...samo ćemo pričati priče"