potvrđena presuda

Huanito ide u zatvor. Očajna majka: Je li to normalno? Ako možete pomoći, pomozite...

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Huanito Luksetić
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
30.01.2015., Rijeka - Huanito Luksetic dolazi na Opcinsko drzavno odvjetnistvo. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Huanito Luksetić
Autori Vecernji.hr, Hina
25.01.2019.
u 15:50
Luksetić je u studenom 2017. na Općinskom sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora, a Goran Zakrajšek, optužen zajedno s njim za ista kažnjiva djela, na 10 mjeseci zatvora
Pogledaj originalni članak

Drugostupanjski sud potvrdio je osuđujuću presudu Općinskog suda u Rijeci Huanitu Luksetiću na dvije godine zatvora za ilegalnu proizvodnju marihuane radi prodaje iako je Luksetić, koji boluje od multiple skleroze, u svojoj obrani tvrdio da je marihuanu uzgajao zbog proizvodnje kanabisova ulja koje ublažava simptome njegove bolesti.

Prema informacijama riječkog suda predmet je na drugom stupnju prebačen na Županijski sud u Osijeku gdje je donesena drugostupanjska potvrđujuća presuda. Luksetićev branitelj, odvjetnik Vladimir Gredelj u izjavi za Hinu je kazao da ne može potvrditi da je donijeta takva drugostupanjska presuda jer još nije dobio službenu potvrdu, ali da je informaciju o presudi dobio od više ljudi.

Ustvrdio je da je ovo primjer nehumanog postupanja hrvatskog sudstva. "Ova presuda šalje Huanita u smrt. Odgovorno tvrdim da ako ode na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne, neće se živ vratiti", rekao je Gredelj. Naglasio je da u Hrvatskoj nije dopuštena smrtna kazna, čime društvo pokazuje dosegnutu razinu humanosti, a ovakva presuda "može dovesti do smrtnog ishoda". 

Huanitova majka je u potresnom razgovoru za Index uputila apel hrvatskom pravosuđu, zamolivši odgovorne da prestanu ponižavati njezina sina.

"Kako može netko osuditi bolesnog čovjeka. Ako možete pomoći, pomozite...", kazala je očajna Huanitova majka u suzama. "Recite vi meni jel' to normalno", kroza suze je ponavljala nesretna žena.

"Borio se sâm s time", kaže dodavši da sve što je radio, radio je za sebe i da mu je to pomoglo. Tvrdi i da Huanito neće izdržati u zatvoru. "Ja ne mogu dopustiti da ode u zatvor, ne bi izdržao", kazala je.

Luksetić je u studenom 2017. na Općinskom sudu u Rijeci osuđen nepravomoćno na dvije godine zatvora, a Goran Zakrajšek, optužen zajedno s njim za ista kažnjiva djela, na 10 mjeseci zatvora. 

Sud je tada utvrdio da je 15 kilograma marihuane koliko je pronađeno u njegovoj kući vrlo velika količina koja znatno premašuje njegove potrebe za proizvodnju ulja za liječenje, odnosno ublažavanje simptoma multiple skleroze, te je dostatna za višegodišnju osobnu uporabu. Indijsku konoplju uzgajao je u dvorištu svoje kuće u Bregima, na obroncima Učke, a uhićen je i kazneno prijavljen u listopadu 2014. 

Pogledajte video: Policija joj uhitila roditelje, potez djevojčice zaprepastio sve

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 95

TM
trade_mark
13:10 25.01.2019.

mali podsjetnik od rujna prošle godine: David Kruljac (27), sin umirovljenog generala Mladena Kruljca, zbog čuvanja 3,98 kilograma marihuane i 27 grama kokaina u hladnjaku u očevu stanu u zagrebačkim Gajnicama sporazumno je na Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu osuđen na godinu dana zatvora. No ta je sankcija pretvorena u 730 sati rada za opće dobro. pametnome dosta.

Avatar __MAX__
__MAX__
13:21 25.01.2019.

"A nakon 10 godina suđenja : "Na ponovljenom suđenju na Županijskom sudu u Rijeci, kojem je presjedala sutkinja Jasenka Kovačić, umirovljenom GENERALU Federacije BiH Ivanu Andabaku (59) i britanskom državljaninu Paulu Farrow Dexteru (52), kojem se sudilo u odsutnosti, zbog krijumčarenja 660 KILOGRAMA KOKAINA preko riječke luke, po drugi put izrečena nepravomoćna oslobađajuća presuda". Smrt Hrvatskom sudstvu !" Hrvatsko sidstvo po mjeri HDZa.

Avatar Plen_KI_MOON
Plen_KI_MOON
13:27 25.01.2019.

Huanito osuden na smrt a generalov sin na rad za opce dobro.U stanu je imao 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 117.000 eura, 10.500 kuna, digitalnu vagu i uredaj za preradu droge. HUANITO moraš znati da te je ovo zapravo Hrvatski narod strpao u zatvor, oni koji 28 godina glasaju za ovakve političare i politiku!