'JAVNI LINČ'

HSP AS dao potporu dekanu i upravi Filozofskog fakulteta

Foto: Marko Prpić/Pixsell
Vlatko Previšić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ff
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ff
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
ff
28.09.2016.
u 12:00
Marin Sabolović rekao je da teza saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića nije svijetla točka u njegovim javnim nastupima
Pogledaj originalni članak

- Svjedoci smo neprimjerenog pritiska, javnog i medijskog linča na najznačajnije visokoškolske ustanove u Hrvatskoj, odnosno na njene čelne ljude - navodi se u priopćenju HSP Ante Starčević, koje potpisuje član predsjedništva mag. Marin Sabolović. Tako su, kažu u ovoj stranci, u okvire dnevno-političkih sfera uvučeni Uprava Filozofskog fakulteta u Zagrebu na čelu s dekanom prof. dr. sc. Vlatkom Previšićem te Uprava Sveučilišta u Zagrebu na čelu s rektorom prof. dr. sc. Damirom Borasom, protiv kojih se organiziraju prosvjedi i potpisuju peticije s brojnim javno eksponiranim klevetama po tome poznatih ljudi. Studentske prosvjede, ističu, treba poštovati i razmotriti, ali jednako tako treba razlikovati revolucionarne metode koje često graniče s anarhizmom, a koje su u konkretnom slučaju često prešle granicu, posebno kruženjem neukusnih fotografija koje potiču na nasilje.

- Aktualni događaji prerasli su s akademske u dnevno-političku sferu i služe kao pozornica za političke ambicije onih koji su prosvjede u ne tako davnoj prošlosti rješavali upravo policijom, javnim linčem i likovanjem – dodaje Sabolović.

Prema njegovim riječima, ne treba iznenaditi, vjerojatno u afektu, rečena teza saborskog zastupnika generala Željka Glasnovića koja nije svijetla točka u njegovim javnim nastupima, ali stvar je otišla korak dalje u obliku protupravnog pokušaja opoziva njegova mandata protivno Ustavu i Zakonu o izborima zastupnika u Hrvatski sabor i javnog napada onih koji svojim vulgarnim izričajem ne zaslužuju niti najmanji dio medijskog prostora. Sličan se scenarij, dodaje, odvijao i prilikom prosvjeda za nastavak školskog kurikuluma, za opoziv ministra kulture Zlatka Hasanbegovića i slično, gdje se vide ista lica i ista načela, s čime se jasno ističe meritum pozadine.

- Osuđujemo svaki oblik anarhizma, protupravnog djelovanja, medijskog linča i pritisaka na one koji su svojim djelovanjem na znanstvenom polju ili u Domovinskom ratu branili nacionalna pitanja i ideale koje pojedine političke frakcije i danas pokušavaju rušiti i osporiti – kažu u HSP AS.

>> Šustar: Na Filozofskom fakultetu rješenje očekujem do početka akademske godine

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
22:20 28.09.2016.

I ovi se javili haha

DS
darko.sabljak
13:11 28.09.2016.

Milom, ali najcesce silom, su srbi ili yugovici, tj. yugoslavija tema. Skoro svaki dan. I, uvijek neki problem ili poteskoca, svada, neredi i slicno. Pa, stvarno je vise dosta i previse. Sta su oni jedini susjedi ? Umjesto da se Republika Hrvatska angazira u BiH, potice moderna i Europska nacela i politiku i tako pomogne Hrvatskom narodu u BiH, ta se zemlja zanemaruje. Umjesto toga, stalno neko natezanje i vjecito ista nazadna i dosadna balkanska prepirka. Maknimo se vise sa tog balkana i balkanskog folklora. Nezaboravimo, tesko stecenu Slobodu, treba njegovati i dobro paziti. Neki nam i dalje, nakon svega, ne daju mira. I, kocnica su cijelom balkanu. Ako nezele reforme i europsku perspektivu, nemoraju. Republika Hrvatska ide svojim putem, sporo i tesko, ali uz pomoc, ostvarila je ipak napredak i omogucila perspektive, na kojima nam danas svi zavide. RH je stvarni leader na ovom prostoru.

Avatar IstinaHurts
IstinaHurts
18:06 28.09.2016.

kao i 90tih crkva i veliko trgovišće se bave nevažnim temama kako bi sakrili fimi medije