ŠTETA IZ 2014.

Hrvatskoj i Srbiji europski novac za zajedničku obnovu i zaštitu od poplava

Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
poplave, karlovac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
poplave, karlovac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
poplave, karlovac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
poplave, karlovac
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
poplave, karlovac
19.01.2017.
u 17:45
U sljedeće dvije godine biti uspostavljeni i interventni timovi, a planirana je i edukacija stanovništva
Pogledaj originalni članak

Hrvatskoj i Srbiji bit će na raspolaganju 1,4 milijuna eura za sanaciju infrastrukture i bioraznolikosti na području Srijema i Srijemske županije koje su 2014. pretrpjele veliku štetu od poplava, javila je u četvrtak Radio televizija Vojvodine (RTV).

Na predstavljanju prvoga europskog IPA projekta u području šumarstva u Novome Sadu navedeno je da će kroz njega u sljedeće dvije godine biti uspostavljeni i interventni timovi, a planirana je i edukacija stanovništva.

"Uspostavit ćemo interventne timove i planove između Vojvodinašuma, Vojvodina Voda i Hrvatskih šuma. Nadamo se da neće biti novih poplava, ali je važno da se znaju procedure tko koga kontaktira i da tako budemo brži u budućnost", izjavio je projekt menadžer Hrvatskih šuma Blaž Štefanek.

Upravo taj dio koji se tiče pravodobne razmjene informacija i usklađivanja djelatnosti u dvije zemlje bio je najslabija točka u borbi protiv vodene stihije 2014., dodao je.

Dio novca bit će usmjeren na obnovu šuma i šumskih putova za evakuaciju i pristup poplavljenom prostoru u dvije susjedne zemlje, rečeno je na skupu.

Uz obnovu infrastrukture, važan dio projekta bit će suradnja stručnjaka sa obje strane granice.

Planirana je i jedna pokazna vježba za obranu od poplava, a dio projekta je i edukacija najmlađih u šest osnovnih i dvije srednje šumarske škole sa obje strane granice, prenio je RTV.

>> Mađarski ledolomac probio led na Dunavu, sutra nastavlja uzvodno

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 11

AP
apolon
18:36 19.01.2017.

Buduci da je Srbija bila teze pogodjena poplavama u 2014god od Hrvatske bili bi bratski da se odreknemo tih Eurica u korist Srbije....Hocemo li tada biti manje ustase?

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
19:11 19.01.2017.

Mene zanima koji novac ide Hrvatskoj, a ne državi na hrvatskim istočnim granicama koja me ne zanima. Za vas bitno da je veznik "i", zar ne? Bilo kakvo bratstvo i jedinstvo, makar virtualno portalsko u jalovoj nadi da će nadoći neko opipljivije "bratimljenje". Znate kako se kaže, u nadi je spas, a nada je k****. Shvatili ste zar ne? A za hrvatski puk i mali podsjetnik, još se sumnje nadvijaju na iznenadno pucanje savskog nasipa s hrvatske strane i uzbuđeni govor Vučića o "ratnim merama" upućen generalu Dikoviću.

PA
Pajdo
19:22 19.01.2017.

Najvaznije da je zajednicki.