Grabar- Kitarović:

'Hrvatski antifašisti dali su iznimno velik doprinos pobjedi nad fašizmom i nacizmom'

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
Kolinda Grabar-Kitarović u Splitu
09.05.2019.
u 09:16
Federalna Država Hrvatska, utemeljena odlukom ZAVNOH-a, postala je temelj borbe za hrvatsku državnu samostalnost, čijoj su uspostavi, uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, doprinos dali i brojni antifašisti, napisala je predsjednica na Twitteru
Pogledaj originalni članak

Na Dan pobjede hrvatska predsjednica Kolinda Grabar- Kitarović istaknula je iznimno velik doprinos hrvatskih antifašista konačnoj pobjedi nad fašizmom i nacizmom te podsjetila da je danas i Dan Europe, spomendan donošenja „Schumanove deklaracije“.  

"Obilježavajući Dan pobjede, 9. svibnja, sjećamo se hrvatskih antifašista koji su dali iznimno velik doprinos konačnoj pobjedi nad fašizmom i nacizmom. Federalna Država Hrvatska, utemeljena odlukom ZAVNOH-a, postala je temeljem borbe za hrvatsku državnu samostalnost, čijoj su uspostavi, uz prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana, doprinos dali i brojni antifašisti", napisala je predsjednica na Twitteru.

Danas je, podsjetila je, ujedno i Dan Europe, spomendan donošenja „Schumanove deklaracije“ 1950., čime su, iako u okolnostima blokovski podijeljene Europe, stvoreni temelji buduće Europske unije država i nacija.

Pripadanjem Hrvatske Europskoj uniji potvrđena je vjekovna predanost hrvatskoga naroda Europi i njezinim duhovnim i uljudbenim vrijednostima, poručila je predsjednica Republike Kolinda Grabar- Kitarović.

Video: Predsjednica o Zakonu o sportu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 49

TR
tramontana
10:38 09.05.2019.

Daje livi pa desni žmigavac. A da malo bar pokuša bez skretanja.

Avatar korona
korona
10:22 09.05.2019.

Pa kad je "Nono" bio "antifašist",a stric velikosrpski i jugoslovenski potpukovnik,onda je red da se obiteljsko "blago" čuva.A one druge izjave su za msrginalne skupine kako jednom reče pred vučićem.

kàtey
10:33 09.05.2019.

Ova jedan dan koketira sa nacifasistickim porazenim rezimom, a drugi dan se dodvorava antifasistima. Najkontroverznija politicarka na kugli, to jos nigdje nismo vidjeli. Ona bi sjedila na dvije stolice, malo sa fasistima, malo sa antifasistima, pa je supiraju jedni i drugi na kraju. Zakoraciti u 50 godina zivota i ne imati stav o nicemu, znaci postrositi zivot uzalud, zivotariti i ne znati tko ti glavu nosi. Ajde da to radi privatno u svome zivotu, pa koga briga, majka ludih na kugli Zemaljskoj, ali docepati se predsjednicke fotelje, i izludjivati sve oko sebe i sramotiti citavu jednu drzavu i milione obitelji, to je ipak slucaj za promatranje!