poražavajući podaci

Hrvatska pri vrhu najbjednijih zemalja, gori smo i od Kazahstana

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
siromaštvo
Foto: Cato Institute
Najbjednije zemlje svijeta
24.01.2015.
u 10:45
Nezaposlenost je najveći faktor zbog kojeg se Hrvatska nalazi visoko na ovoj listi, isti problem muči i Srbiju, BiH i Makedoniju, dok su Sloveniji problem kamatne stope.
Pogledaj originalni članak

Kontroverzni Institut Cato objavio je najnoviju listu najbjednijih zemalja svijeta.

Hrvatska se na tom popisu našla na 31. mjestu od ukupno 108 zemalja, a prva na listi je Venezuela. Slijede Argentina, Sirija, Ukrajina i Iran. Najmanje bijedne zemlje su Bruneji, Švicarska, Kina, Tajvan i Japan koji se nalaze na dnu popisa.

Ono što upada u oči je to da su bolje pozicionirane zemlje od nas Kazahstan, Pakistan, Albanija, Bangladeš, Bugarska... Srbija je na osmom mjestu, Bosna i Hercegovina na 21. mjestu, a Slovenija "daleko iza nas" na 59. mjestu. Sjedinjene američke države su na 95. mjestu i time u top 15 najmanje bijednih zemalja svijeta.

Nezaposlenost je najveći faktor zbog kojeg se Hrvatska nalazi na 31. mjestu, a isti problem muči i Srbiju, BiH i Makedoniju, dok su Sloveniji problem kamatne stope.

Zemlje koje se ne nalaze na listi nisu prijavile zadovoljavajuće podatke.

Foto: Cato Institute

>>Ovo su 4 načina na koji će se svijet radikalno promijeniti do 2030.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 74

EL
EliteTeam2015
11:04 24.01.2015.

sve to,..,,mozemo zahvaliti nazalost vladajucoj vladi zorana milanovica i njegovih do grla korumpiranim ministrima,,,koji kradu sto vise mogu a kad ih se uhvati ,,onda se javno ,,,izvinu,,,i dalje pazeeee da ih se vise ne uhvati,,,eto zato smo najgoriji,,,pogledajte ,,,ha ha a pogotovo poslusajte zorana milanovica,,,i sve ce vam biti jasno ,,,zasto smo najgoriji,,,nitko iz vanjskog svijeta,,,ne zeli,,,sa njime da ima bilo kakve veze,,,blokirali su hrvatsku,,do dna,,dalje vise i nemoze od dna,,,stoga na izbore prijevremene i da se ta agonija zaustavi,,hrvatska je jedna od najljepsih zemalja,,i nikadaaaaaaa prije,,,nije bilo tako kao sada od kad su ovi nazalost na vlasti,,,

TO
tolitol
11:02 24.01.2015.

Velikog li čuda! Kad ste zadnji put čuli Milanovića ili Opačićku (koja je ministrica za socijalu) ili Grčića da su nešto suvislo rekli o tome kako misle rješavati problem nezaposlenosti? Što je s Milanovićevim službenim putovanjima u SAD, Australiju, Novi Zeland? Što se iz toga izrodilo? Ništa. S druge strane, koliko je onih koji su zdušno potrčali dati glas Josipoviću razmišljalo o stotinama tisuća koji nemaju posla? Jedno je s drugim povezano. Istina je da nas vode nesposobnjakovići, da je i veliki dio ostatka naše političke kaste isto tako nesposoban, ali i da veliki dio naroda nije ništa bolji. Dok tako bude, ništa od boljitka ovdje.

Avatar navijač
navijač
11:09 24.01.2015.

Nebrinite ljudi sve ce to rijesit nova kukuriku koalicija koja se osniva.Nase je samo da glasamo opet za milanovicaa . pusicku . vrdoljaka i ostale pripadnike najbolje vlade u povjesti.Jos da nam prikace na ledja ostalu sirotinju iz ex yu zemalja pa necemo imat ni kontenjera po kojima bi trazili hranu.