NUŽAN OPREZ

Hrvatska pod toplinskom valom: U Kninu najtoplije, a u Zagrebu nekoliko intervencija hitne

Foto: Marko Prpic/PIXSELL
Građani Samobora potražili spas u debeloj hladovini od vrućeg i sparnog dana
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
Temperatura u Kninu se popela na 40 stupnjeva
20.06.2021.
u 20:17
Gdje god da ste odlučili potražiti olakšanje od vremena, liječnici upozoravaju na oprez i na izbjegavanje sunca između 11 i 17 sati.
Pogledaj originalni članak

Svi oni koji su jedva čekali toplo vrijeme sad su ga bome i dočekali. Živa u termometru u najvećem dijelu zemlje prelazila je preko 30 stupnjeva, a najviša temperatura zabilježena je u Kninu čiji stanovnici su se 'grijali' na 34 stupnjeva. 

Toplinski val koji je obilježio ovaj vikend nastavit će se u danima koji slijede. I dok su neki se bacanjem u more hladili drugi su pak jedino mogli brojiti dane do svojeg godišnjeg ili pak svratiti do najbližih toplica. 

VIDEO: Toplinski val pred vratima: Temperature će dosezati do 38°C, evo do kada će trajati

Gdje god da ste odlučili potražiti olakšanje od vremena, liječnici upozoravaju na oprez i na izbjegavanje sunca između 11 i 17 sati. 

- Ne idite van ako ne morate između 10 sati ujutro i pet popodne, ako dođe do nekih tegoba, u hlad, lijepo se rashladite, piti puno tekućine, preporučuje Zoran Gorjanac iz Zavoda za hitnu medicinu OBŽ-a.

U zagrebačkom Zavodu za hitnu medicinu, javlja HRT, već su jutros imali nekoliko intervencija vezanih uz vrućinu. Uglavnom se radilo o starijim osobama koje tradicionalno u jutarnjim satima idu na tržnicu ili na misu.

 

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.