VJERSKE ZAJEDNICE

Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Hrvatska kršćanska koalicija: Opet ćemo tražiti zaštitu suda
15.10.2013.
u 11:49
HKK je zbog diskriminacije već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu
Pogledaj originalni članak

Hrvatska kršćanska koalicija, koja okuplja vjerske zajednice reformacijsko-protestantske orijentacije, poručila je kako će ponovno tražiti zaštitu prava na sudu ako ne dođe do potpisivanja ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa s Vladom. HKK je zbog diskriminacije u odnosu na vjerske zajednice koje su potpisale te ugovore već tužio Republiku Hrvatsku Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu, koji je presudio u njihovu korist, no ni tri godine nakon presude ugovor nije potpisan.

"Kroz proteklo vrijeme HKK je u nebrojeno navrata pokušavala s ministrom pravosuđa Orsatom Miljenićem, koji je ujedno i predsjednik Komisije za odnose s vjerskim zajednicama, doći do zadovoljavajućeg rješenja koje bi crkve članice stavilo u isti položaj kao i druge vjerske zajednice. Na žalost, ministar Miljenić, kao i drugi uključeni u rješavanje ovog pitanja, nije pokazao dovoljno interesa niti volje za sklapanjem Ugovora o pitanjima od zajedničkog interesa koji ne bi bio ispod standarda koji je ostvaren u ugovorima s drugim crkvama", navodi se u priopćenju koje potpisuje predsjednik HKK Mario Dučić.

Dučić je najavio i nove tužbe, kao i javna okupljanja ispred zgrade Vlade i Ministarstva pravosuđa početkom sljedećeg mjeseca.

>> Hrvatska kršćanska koalicija: Tužit ćemo Vladu zbog diskriminacije

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.