Dan nakon NATO-ovog summita

Hrvatska je tražila da se BiH spominje i u razgovorima Bidena i Ursule von der Leyen

Foto: POOL/Reuters/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
NATO summit in Brussels
Foto: YVES HERMAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
NATO summit in Brussels
Foto: ABACA/ABACA/PIXSELL
NATO Summit - Family Photo - Brussels
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
NATO summit in Brussels
15.06.2021.
u 08:49
Ovo je prvi put da je na summitu u NATO-a da se Hrvatska postavlja na ovakav način da ne može se prihvatiti deklaraciju ukoliko joj se ne izađe u susret.
Pogledaj originalni članak

Summit NATO-a u Bruxellesu koji se održao jučer obilježit će i Hrvatska sa svojim traženjem da se u završnom dijelu deklaracije spominje i mirovni sporazum iz Daytona i potrebu izborne reforme u BiH. 

Prijetnja deklaracije je sklizav teren, no čini se da je Milanović uz pomoć čitavog stalnog predstavništa to napravio bez puno štete. Ovo je prvi put da je na summitu u NATO-a da se Hrvatska postavlja na ovakav način da ne može se prihvatiti deklaraciju ukoliko joj se ne izađe u susret. 

Hrvatska delegacija, eksluzivno doznajemo, pokušavala je ubaciti referencu o BiH u razgovore Ursule von der Leyen i Charlesa Michela s predsjednikom Joeom Bidenom. 

VIDEO: Tomislav Krasnec iz Bruxellesa o NATO-ovom summitu

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 10

Avatar horuk
horuk
09:04 15.06.2021.

Razmisljam da je neka lijeva vlada radila u pozadini na jednom vaznom projektu i da je na kraju KGK uskocila i rekla par recenica na tu temu i svu zaslugu pripisala sebi. Kako bi bila razderana u javnosti, izvrijedjana i omalovazavana. Ovako ljubimac nase "nepristrane" javnosti to sve moze sa odobravanjem i podrskom raditi iako nije skoro nista pridonjeo. Nekada mislim da imamo uglavnom lijeve politicare koje biraju novinari kao nase zastupnike. Ono sto oni izaberu se naveliko reklamira i podrzava, sve drugo se prikazuje u najgorem svijetlu. Jasno da ce mnogo naroda nasjesti na takve manipulacije. Uz to nazalost i imamo jos mnogo onih koji se pale na krkane i drekavce koji mnogo vicu a nista ne znaju.

Avatar Idler
Idler
09:39 15.06.2021.

Al najbolj od sveg kaj neki i dalj vjeruju u Canetove "državničke sposobnosti" iako s cjelom pričom veze nema....ak je nekomu promaklo - za njegve vladavine priznata je sirijska "umjetena oporba" uz postojeću vlast !

TO
torente
09:03 15.06.2021.

A joooojjjjjjjj, očekujem raketno, topnički napad od anemije i kvazi domoljuba.