Jačanje odnosa

Hrvatima više ne treba viza za Arapske Emirate

Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
Hrvatima više ne treba viza za Arapske Emirate
05.03.2014.
u 20:32
Uz Hrvatsku, vize su ukinute Poljskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Litvi, Mađarskoj, Letoniji, Estoniji, Malti, Cipru, Rumunjskoj i Bugarskoj.
Pogledaj originalni članak

Ujedinjeni Arapski Emirati 22. ožujka ukidaju vize za građane 13 zemalja EU, među kojima je i Hrvatska, objavilo je tamošnje Ministarstvo vanjskih poslova.

Ministarstvo navodi da će odluka o ukidanju viza ojačati političke odnose između UAE-a i Europske unije, pomoći u jačanju gospodarskih odnosa i bilateralne trgovine, ohrabriti međusobna ulaganja, kao i promicati turizam.

Uz Hrvatsku, vize su ukinute Poljskoj, Sloveniji, Slovačkoj, Češkoj, Litvi, Mađarskoj, Letoniji, Estoniji, Malti, Cipru, Rumunjskoj i Bugarskoj.

>>UAE će preteći Amazon? Najavili dostavu dronovima u sljedećih godinu dana

>>Je li voda nova nafta? Grade jedan od najvećih cjevovoda na svijetu

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pažnje?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 6

Avatar Rustem pasha Hirvat
Rustem pasha Hirvat
21:08 05.03.2014.

Konačno jedna dobra vijest za nas Hrvate, sada možemo nesmetano otići za Emirate, ovo je jedan veliki plus za milanovićevu Vladu jer stvarno su olakšali sa ovime položaj 400000 nezaposlenih.

DZ
dzukaficuka
21:32 05.03.2014.

Za to je sigurno Josipovic odgovoran ima dobre veze ko Mesic.

PA
pancake
08:03 06.03.2014.

i šta će nam to? bolje da su ukinuli vizu za Australiju ili Kanadu.