Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tko će prvi

UAE će pretjeći Amazon? Najavili dostavu dronovima u sljedećih godinu dana

dron
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/3
11.02.2014.
u 08:15

Vlasti UAE bacili su ''rukavicu u lice'' Amazonu najavom kako će isporuke bespilotnim letjelicama pokrenuti tri godine prije njih

Nakon što je Amazon u prosincu prošle godine najavio kako će u budućnosti kupcima isporučivati pakete pomoću bespilotnih letjelica, Ujedinjeni Arapski Emirati sada tvrde kako će ta budućnost biti bliža negoli je direktor američke kompanije Jeff Bezos predvidio.

Vlasti UAE bacili su ''rukavicu u lice'' Amazonu najavom kako će pokrenuti isporuke bespilotnim letjelicama u sljedećih godinu dana. Ako se te najave ostvare, građani UAE mogli bi se osloniti na dostavu dronovima čak tri godine prije kupaca u Americi, piše Washington Post.

Dronovi bi se u UAE-u koristili za dostavu dokumenta kao što su vozačke dozvole ili osobne iskaznice, a hoće li to uistinu biti moguće ovisi o radnom sustavu koji bi do kraja godine trebao pokriti područje cijele zemlje. Skepticizam uvećava i činjenica da bi sistem zaštite i prepoznavanja paketa i dronova trebao počivati na otiscima prstiju i skeniranju zjenica što projekt čini kompliciranijim.

>>Bespilotne letjelice iz zraka špijuniraju i građane Amerike

Komentara 1

IP
info_punkt
18:00 18.02.2014.

oni će na bespilotnim letećim ćilimima...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije