Prekinuta blokada

Hrvatima u RS-u u dvije godine bit će obnovljene 364 kuće

Foto: Ured dopredsjednika RS
Hrvatima u RS-u u dvije godine bit će obnovljene 364 kuće
18.05.2017.
u 14:06
Realizacija programa već je započela u Derventi i Brodu, a uskoro će i u Kotor Varoši, Pelagićevu, Šamcu, Banjoj Luci i drugim mjestima RS
Pogledaj originalni članak

Bosanskohercegovačkim Hrvatima bit će obnovljene 603 stambene jedinice u sklopu Regionalnog stambenog programa, od čega se 364 odnosi na obiteljske kuće na području Republike Srpske.

Iz Ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica ovog entiteta priopćeno je kako će kuće na području RS-a biti obnovljene donatorskim sredstvima prikupljenim u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja tijekom iduće dvije godine. Realizacija programa već je započela u Derventi i Brodu, a uskoro će i u Kotor Varoši, Pelagićevu, Šamcu, Banjoj Luci i drugim mjestima RS.

– Uz Regionalni program stambenog zbrinjavanja, realizirat ćemo i projekte rekonstrukcije stambenog fonda SAF i OPEC. Osobito sam zadovoljan što smo uspjeli oživjeti već dugo blokirani projekt SAF, u sklopu kojega će biti izgrađeno 39 stambenih objekata za Hrvate – rekao je ministar Davor Čordaš (HDZ BiH).

U Derventi je izvođač već uveden u 110 tisuća eura vrijedne radove na izgradnji šest stambenih objekata iz SAF programa, a ugovori su zaključeni i s izvođačima radova u drugim općinama. Dopredsjednik RS Josip Jerković izrazio je nadu da će sve započete aktivnosti na terenu biti završene u predviđenom roku te istaknuo kako se samo zajedničkim djelovanjem i suradnjom mogu postići bolji rezultati i osigurati uvjeti za održivi povratak Hrvata.

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

CI
cinbenik
16:06 18.05.2017.

Nezapamceno unistenje Hrvata Bos Posavine,povjesnih razmjera pod HDZe apsolutnom vladavinom.......I obnove kuca sluze u svrhuu predizbornih odrzavanje HDZea na vlasti. ...Novac HDZe preusmjerava svojim biracima,a posto ih skoro nema u RS,novac za prograne i Hrvate prodanih ognjista,je usmjeravan Hrvatima Federacije.....Cak se javno pislo o udruzenom djelovanje izvlacenja novca prognanih i prodanih .....Pa su tako konzuli iz Tuzke i B. Luke uhvaceni,ali nikada osudjeni....