ŽENSKI NOGOMET

Hrvatice Julija Šimić i Ivana Rudelić na naslovnici Playboya

Foto: Screenshot
Hrvatice Julija Šimić i Ivana Rudelić na naslovnici Playboya
10.06.2011.
u 08:57
Uoči svjetskog prvenstva nogometašica, reprezentativke Njemačke fotografirale su se za njemački Playboy
Pogledaj originalni članak

Uoči skorašnjeg početka svjetskog prvenstva, pet nogometašica njemačke reprezentacije snimljeno je za njemačko izdanje Playboya. Među njima su i dvije igračice hrvatskog podrijetla - Ivana Rudelić i Julija Šimić. Uz njih dvije svoje čari otkrile su još Annika Doppler, Kristina Gessat i Selina Wagner.

– Živcira me kada mi kažu da uopće ne izgledam kao tipična nogometašica. Nogomet igra sve više mladih i zgodnih djevojaka koje vode računa i o svom izgledu – rekla je Julija Šimić, koja je s njemačkom reprezentacijom do 19 godina osvojila europski naslov, dok je s reprezentacijom do 20 godina bila treća na svjetskom prvenstvu.

– Želimo opovrgnuti klišeje o nogometašicama kao muškobanjastim ženama. Poruka je jasna: pogledajte, mi smo sasvim normalne i zgodne cure – istaknula je Kristina Gessat, igračica Gütersloha.

Petorka s naslovnice Playboya nije u sastavu aktualne njemačke A-reprezentacije, ali je izazvala veliku medijsku pažnju.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

Avatar dystopia
dystopia
14:34 10.06.2011.

čestitam Markoviću, Srebriću i Mamiću na još jednom uspjehu hrvatskog nogometa!