stravičan slučaj

Hrvatica rodila u Mađarskoj pa ostavila bebu u vinogradu: Pobjegla je u osječku bolnicu, a dijete je umrlo

Foto: Mađarska policija
Hrvatica rodila u Mađarskoj pa ostavila bebu u vinogradu: Pobjegla je u osječku bolnicu, a dijete je umrlo
17.06.2022.
u 12:59
Nakon što je pronađena, o bebi se brinuo policajac koji je imao liječničku kvalifikaciju, a potom je helikopterom prebačena u bolnicu
Pogledaj originalni članak

Hrvatica (31) rodila je dijete u mađarskom vinogradu i tamo ga ostavila. Otišla je u Osijek i završila u bolnici, gdje su liječnici shvatili što se dogodilo pa alarmirali policiju. Iako je beba kojoj je srce još kucalo pronađena, bilo je prekasno te je ubrzo preminula. 

Hrvatska policija u noći 16. lipnja izvijestila je mađarske kolege da u bolnici u Osijeku zbrinjavaju ženu koja je prethodno poslijepodne vjerojatno rodila dijete u Mađarskoj, a potom ga tamo ostavila. Žena u početku nije surađivala s policijom, no da se ranije pokazala kooperativnom, dijete bi, prema tvrdnjama mađarske policije, bilo spašeno, prenosi Start News

- Klinika za ginekologiju i opstetriciju Kliničkog bolničkog centra Osijek zaprimila je rodilju koja je sama rodila izvan naše zemlje. Klinički bolnički centar Osijek obavijestio je Drugu policijsku postaju Osijek isti dan te osječki Centar za socijalnu skrb. Pacijentica je danas otpuštena kući u dobrom kliničkom stanju – kazali su nam iz Ravnateljstva Kliničkog bolničkog centra Osijek.

Slučaj preminule tek rođene bebe istražuje i osječko-baranjska policija, ali zbog osjetljivosti slučaja ne smije iznositi nikakve detalje.

– Policija poduzima sve potrebne mjere i radnje iz svoje nadležnosti, uključujući i međunarodnu policijsku suradnju s obzirom na prirodu događaja. Za sada nemamo dodatnih informacija niti smijemo išta javno iznositi – rekli su za Večernji list kratko u PU osječko-baranjskoj.

"Prekasno se pokajala"

– Naš je posao ne samo fizički nego nerijetko i psihički zahtijevan. Pogotovo kada uz svu tu našu borbu i odlučnost na kraju izgubimo, a bili smo toliko blizu da spasimo život. Žena s hrvatskim državljanstvom, 31-godišnjakinja, koja je dijete rodila u Mađarskoj i ostavila ga u vinogradu te pobjegla u Osijek, prekasno se pokajala i ispričala užasnu priču našim hrvatskim kolegama –poručili su Mađari. 

Nakon što je pronađena, o bebi se brinuo policajac koji je imao liječničku kvalifikaciju, a potom je helikopterom prebačena u bolnicu.

– Nakon hitne pomoći policije u vinogradu novorođenče je stabilizirano i uz pomoć spasilačkog helikoptera prevezeno u bolnicu, no unatoč svim medicinskim naporima kasnije je preminulo – izvijestili su iz mađarske policije. Policijski stožer mađarske Baranjske županije naredio je istragu protiv žene zbog ubojstva.

Majka (19) rodila u svinjcu 2010. godine, sin umro od pothlađenosti

Ovaj slučaj podsjeća na stravičan događaj o kojem smo pisali 2010. godine. Naime, 19-godišnjakinja iz Baranje cijelu je trudnoću uspješno krila od roditelja, a porod je obavila sama - i to u svinjcu.

Rodila je, ostavila dijete na betonu i ušla u kuću, vjerojatno kako bi potražila pomoć. Mališan je rođen zdrav, ali nije preživio. Umro je, pokazala je obdukcija, "zbog neadekvatnih klimatskih uvjeta", odnosno od pothlađenosti.

Djevojka je nakon poroda ušla u kuću, majka je vidjela da nešto nije u redu. Vidjela je da kćer krvari, a potom je u pomoć pozvala prijatelja da ju odveze u bolnicu. Kada je vidio što se dogodilo, prijatelj je alarmirao Hitnu pomoć i policiju. No, za dijete je bilo kasno.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 56

RE
Renama
13:40 17.06.2022.

Ne znam šta moraš imati u glavi i u duši da ostaviš bespomoćnu bebu da umre.

Avatar lasta mala
lasta mala
13:53 17.06.2022.

Koliki bi dali sve da budu roditelji! Ona ostavi bebu da umre. Sviraj kraj, nema smisla podizati ih u ovoj đungli!!!

ZO
zoranos
13:02 17.06.2022.

Za ovo su krive direktno razno-razne udruge koje promoviraju pobačaj i prikazuju to kao jedino sredstvo od neželjene trudnoće! Žena je mirno mogla doći u bilo koju bolnicu i odreći se djeteta ako ga ne želi. Ona bi slobodno otišla doma nakon papirologije, a dijete bi otišlo u sirotište i imalo neku šansu u životu! Ovako žena je mislila da će se morati brinuti za bebu jer je zakasnila sa pobačajem ... Treba roditi i pustiti dijete ako ga ne želiš - dal je to previše nekoga tražiti??? To je najmanje što možeš učiniti ako si odgovorna osoba - najmanje i zato ništa manje od toga ne bi smjelo biti legalno! Svi znaju da rode ne donose djecu na svijet i da su kondomi pokraj slatkiša u svakom dučanu skoro.