u strahu

Hrvat pretučen u Crnoj Gori, duže vrijeme na meti je grupe koja mu prijeti

Foto: Armin Durgut/PIXSELL
Hrvat pretučen u Crnoj Gori, duže vrijeme na meti je grupe koja mu prijeti
20.03.2019.
u 17:55
Igor Tomkić, pripadnik hrvatske manjine u Crnoj Gori, rođen je u Beranama. On se požalio da već duže vrijeme doživljava maltretiranja i teror od grupe huligana, koji mu zagorčavaju život porukama: 'Što će jedan Hrvat ovdje?'
Pogledaj originalni članak

Igor Tomkić, Hrvat iz Berana u Crnoj Gori, pretučen je u naselju Dolac. Kako je priopćila policija na njega su nasrnula dvojica sugrađana, koji su dio grupe koja ga duže vrijeme maltretira i prijeti mu, samo zato što je pripadnik nacionalne manjine u toj zemlji, piše podgorička Pobjeda, prenosi B92.

Napadu je prethodila ispovijest Tomkića Portalu Antena M, objavljena u ponedjeljak, kada je ispričao da on i njegova obitelj, supruga i kći, žive u strahu od grupe sugrađana kojima je na meti, te da, iako je sve prijavio policiji i lokalnim vlastima, prijetnje i nasrtaji na njegovu imovinu ne prestaju. 

Policija je ubrzo nakon napada uhapsila N. P. (19) i M. R. (24) iz Berana.

Igor Tomkić, pripadnik hrvatske manjine u Crnoj Gori, rođen je u Beranama. On se požalio da već duže vrijeme doživljava maltretiranja i teror od grupe huligana, koji mu zagorčavaju život porukama: “Što će jedan Hrvat ovdje?” 

Oni, kako se navodi, smatraju na Tomkiću nije mjesto u tom crnogorskom gradu. Tomkić kaže da strahuje za sigurnost svoje obitelji i apelirao je na nadležne. Prema njegovim riječima maltretiranje traje već skoro godinu i pol.

Obitelj Tomkić je u Beranama od 1961. Od 2014. do 2016. Tomkić je bio u Njemačkoj gdje je pokušao dobiti azil, ali bezuspješno. 

Predsjednik općine Berane Dragoslav Šćekić rekao je Pobjedi da najoštrije osuđuje napad na Igora Tomkića. 

"Ovo se ne smije dogoditi niti jednom građaninu Crne Gore”, kazao je Šćekić i zatražio da se napad procesuira do kraja te da se kazne svi koji su sudjelovali u napadima na njega.

Video: Bivša mu zabranila da viđa zajedničku kćer, pogledajte njegovu brutalnu osvetu

Hvalevrijedna suradnja

Hrvatske i njemačke snage zajedno donose novu eru liječenja tumora uz korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

AN
Antonio1952
18:09 20.03.2019.

Koji primitivci.

PR
prajdali100
18:14 20.03.2019.

Jedan Hrvat nasuprot čoporu crnogorskih " junačina". Fuj.

ZA
zagabria2
19:05 20.03.2019.

trebamo mi toj Crnoj Gori uzeti ono što je naše. Doći će i taj dan