Skupština HSU

Hrelja se sprema na izbore s oporbenim savezom

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL
Hrelja se sprema na izbore s oporbenim savezom
VL
Autor
Nikola Sever Šeni
16.04.2010.
u 19:56
Skupštinu HSU pohodilo je čak pet predsjednika stranaka, što je potvrda približavanja te stranke tzv. kukuriku-koaliciji.
Pogledaj originalni članak

Zoran Milanović (SDP), Radimir Čačić (HNS), Darinko Kosor (HSLS), Milorad Pupovac (HDSSB), Danijel Srb (HSP)... Skupštinu Hrvatske stranke umirovljenika nikada dosad nije pohodio važniji skup političkih gostiju. Sve to potvrda je približavanja jedine umirovljeničke stranke u parlamentu oporbenoj, tzv. kukuriku-koaliciji.

– Što se tiče suradnje na sljedećim izborima, ja sam optimist i mislim da će ta suradnja napredovati. Sa svim dobronamjernim i pametnim strankama razgovaramo. HSU je tu u prvom redu – kazao je Milanović.

Šef umirovljenika Silvano Hrelja nije krio zadovoljstvo:
– Imamo dobre izglede u budućnosti. Do sada se razgovaralo s HNS-om i tu smo našli komplementarnost. Sa SDP-om se razgovaralo na načelnoj razini, ne krijem da sam se dvaput sastao s Milanovićem.

Na jučerašnjoj skupštini nisu doneseni nikakvi zaključci vezani uz pristupanje stranke bilo kakvoj koaliciji, to će učiniti Predsjedništvo stranke. Ipak, sve je jasnije da će Hrelja najprije formalizirati savez sa HNS-om, a nakon toga i s ostalim strankama tzv. kukuriku-koalicije. Dosad nisu dogovarani politički ciljevi, a Hrelja je kazao kako razgovori vode većem projektu nego što je samo zaštita interesa umirovljenika. Ipak, istaknuo je da ne pristaje na marginalizaciju.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 15

AK
akil
23:11 16.04.2010.

I ja sam umirovljenik,ali mene Hrelja ne zanima jer je lopov kakvog nema daleko.Mjenja stranke kao po onoj tko daje više biti ću uz njega.Nisu penzići tog mišljenja,a on je veliki lažov.Pljuc!!!

KO
koltrina
17:04 17.04.2010.

junaci Domovinskog rata..kaže Milanović da je bio premlad hahahaha imao je 25 godina ali gače pune!!!!! kad je trebalo braniti Domovinu!

OB
-obrisani-
10:42 17.04.2010.

KUKU-RIKU koalicija je za KUKU-RAC