Izborni manifest

Hrast u kampanju za europarlamentarne izbore krenuo iz Bruxellesa

Foto: HRAST
Foto: HRAST
07.03.2014.
u 14:02
Početak izborne kampanje označen je primanjem Hrasta u punopravno članstvo Europskog kršćanskog političkog pokreta
Pogledaj originalni članak

Hrast je na izvanrednom općem saboru Europskog kršćanskog političkog pokreta (European Christian Political Movement - ECPM), održanom u prostorijama Europskog parlamenta u Bruxellesu, službeno otpočeo s kampanjom za europarlamentarne izbore.

Početak izborne kampanje označen je primanjem Hrasta u punopravno članstvo ove europske političke stranke koja je na saboru predstavila svoj izborni manifest pod naslovom "Za Europu dostojanstva, slobode i odgovornosti" i predstavila svoje najvažnije kandidate ECPM-a koji će sudjelovati na predstojećim izborima.

Među njima je kao prvi predstavljen upravo predsjednik Hrasta Ladislav Ilčić, koji će kao predstavnik Hrasta biti na koalicijskoj listi Saveza za Hrvatsku. Preostali kandidati predstavljeni tom prigodom bili su: Martina Dobrich iz njemačke stranke AUF (Arbeit, Umwelt, Familie), Antoine Renard i Tobias Teuscher iz francuskog Force Vie, Victor Ciumac iz rumunjske Nove Republike, Stieneke van der Graf iz nizozemske Kršćanske unije i Peter Östman predsjedavajući grupe Kršćanskih demokrata u finskom parlamentu i ujedno predsjednik ECPM-a.

U svojemu uvodnom govoru na saboru Peter Östman je, među ostalim, istaknuo kako se više pažnje treba posvetiti malom i srednjem poduzetništvu u kojemu vidi motor europskog gospodarstva. U radu sabora sudjelovala su također i dvojica zatupnika ECPM-a u Europskom parlamentu Bas Belder koji je istaknuo kako predstavljeni izborni manifest smatra velikom inspiracijom za svoj rad u parlamentu i Peter van Dalen koji je rekao: "Mi možemo promijeniti europsku politiku. Kao kršćani možemo napraviti razliku. Možete napraviti razliku u glasovanju, na primjer u odnosu na Estrellino izvješće koje je odbačeno s razlikom od svega sedam glasova."

>> Za EU pripremljen 161 projekt u vrijednosti 785 milijuna kuna

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 5

DU
Deleted user
14:13 07.03.2014.

Milanović će predizbornu kampanji započet u Melbourneu. Bit će zanimljivo di će HDZ otvorit kampanju....

VR
vrt
21:44 07.03.2014.

sretno!

Avatar fijolica
fijolica
20:49 08.03.2014.

Puno uspjeha!