Cijena ruševine

Hotel Korana vrijedan je 32,4 milijuna kn, procjenjuje vještak

Foto: 'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
Hotel Korana vrijedan je 32,4 milijuna kn, procjenjuje vještak
22.02.2011.
u 17:50
Na Općinskom je sudu da zakaže prvu javnu dražbu hotela koji će biti ponuđen na prodaju za iznos od dvije trećine njegove procijenjene vrijednosti
Pogledaj originalni članak

Nakon obavljene analize stanja objekta i njegove statike koju je napravio ovlašteni sudski građevinski vještak Davor Petračić, utvrđeno je da je trenutačna tržišna vrijednost razrušenog hotela Korana i njegova parkirališta 32,4 milijuna kuna. Iznos je to veći od procjena koje su se prošlih mjeseci iznosile u javnosti. I gradonačelnik Damir Jelić kazao je da bi hotel mogao vrijediti oko 25 milijuna kuna.

Na Općinskom je sudu da zakaže prvu javnu dražbu hotela koji će biti ponuđen na prodaju za iznos od dvije trećine njegove procijenjene vrijednosti što bi iznosilo oko 21,6 milijuna.

No vrlo je vjerojatno da se na prvo ročište nitko od zainteresiranih kupaca neće javiti, nego će čekati drugo ročište kada cijena pada za još trećinu pa će se hotel uz rijeku moći kupiti za 10,8 milijuna kuna.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

JA
jamadolac
09:52 23.02.2011.

I nakon puno ročišta naš \" hotel \" će prodati za nekoliko kuna jer ga \" nitko neće \" !!! Poznata politika !!!