eksplozija i pucnjava

HOK osudio napad na odvjetnika u Sukošanu i zatražio od MUP-a da nađe počinitelja

Foto: Davor Javorović/PIXSELL
HOK osudio napad na odvjetnika u Sukošanu i zatražio od MUP-a da nađe počinitelja
22.01.2018.
u 14:50
Prema podacima HOK-a, u obavljanju odvjetničke službe dosad je osam odvjetnika ubijeno, dok je petnaest fizički napadnuto i teže ozlijeđeno.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska odvjetnička komora (HOK)  pozvala je danas Ministarstvo unutarnjih poslova da što prije pronađe počinitelja koji je u noći na subotu aktivirao eksplozivnu napravu i pucanjem iz vatrenog oružja oštetio automobil i kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje.

Oštro osuđujući svaki napad na odvjetnike u obavljanju odvjetničke službe, HOK je upozorio da su odvjetnici u obavljanju odvjetničke službe sve češće izloženi verbalnom ili fizičkom nasilju. Najnoviji takav napad dogodio se u noći s petka na subotu u Sukošanu, kada je nepoznati počinitelj aktivirao eksplozivnu napravu i pucanjem iz vatrenog oružja oštetio automobil i kuću zadarskog odvjetnika Augustina Sudinje dok je sa svojom suprugom bio u kući, navodi HOK.

Prema podacima te organizacije, u obavljanju odvjetničke službe dosad je osam odvjetnika ubijeno, dok je petnaest fizički napadnuto i teže ozlijeđeno. "Neprihvatljivo je da odvjetnici stradavaju obavljajući svoju odvjetničku službu zastupajući pravne interese svojih stranaka“, priopćio je HOK, apelirajući na MUP da žurno pronađe počinitelja kako bi odgovarao za to kazneno djelo.

Zadarska policija izvijestila je da je očevid proveden istog jutra, u subotu, 20. veljače, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kako bi se rasvijetlile okolnosti tog događaja. Po policijskim podacima, nepoznati počinitelj je pucanjem iz vatrenog oružja oštetio automobil Volvo, a zatim je u dvorištu kuće aktivirao zasad nepoznatu eksplozivnu napravu. U napadu nije bilo ozlijeđenih, dok je na automobilu i fasadi kuće nastala materijalna šteta.

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 1

I1
ing-12345
19:24 22.01.2018.

Znači ovako, budući da je ovdje meta napada odvjetnik HOK traži da policija pronađe počinitelja inače ako bi se radilo o bilo kojem drugom običnom građaninu RH tada policija ne bi trebala pronači počinitelja. Toliko o pravosuđu i jednakosti pred zakonom u RH.