kalkulacije

Hodak: Sanader će tražiti azil i dvije godine biti slobodan

Foto: Goran Stanzl/Pixsell
Hodak: Sanader će tražiti azil i dvije godine biti slobodan
10.12.2010.
u 18:04
Hodak kaže da će se austrijski odvjetnik pobrinuti da ubrzo uslijedi i Sanaderov zahtjev za puštanje na slobodu, dok se ne riješi zahtjev za azilom, tako da bi mu austrijski sud mogao odrediti jamčevinu i pustiti ga na slobodu.
Pogledaj originalni članak

Odvjetnik Zvonimir Hodak, koji je godinama zastupao Vladimira Zagorca, smatra da Ivo Sanader želi dobiti na vremenu i neće pristati na svojevoljno izručenje, uzet će austrijskog odvjetnika i dati izjavu da se u Austriji našao zbog političkog progona kojemu je izložen u Hrvatskoj.

Vjeruje u mogućnost da će Sanader  zatražiti azil. Kaže da će se austrijski odvjetnik pobrinuti da ubrzo uslijedi i Sanaderov zahtjev za puštanje na slobodu, dok se ne riješi njegov zahtjev za azil, tako da bi mu austrijski sud mogao odrediti jamčevinu i pustiti ga na slobodu.

Hodak podsjeća da je u slučaju V. Zagorca jamčevina iznosila milijun eura. Koliko potom može potrajati rješavanje pitanja izručenja RH? Austrija je jedna od najomiljenijih država svijeta za izbjeglice i tražitelje azila (4. na svijetu). Godišnje oni podnose između 20 i 25 tisuća zahtjeva, a odobrava ih se petina. Stoga je Austrija vrlo stroga u provjeravanju zahtjeva. A to, pokazao je i Zagorčev primjer, traje.

– Sanader bi mogao, dok se ne riješi njegov pravni status, šetati slobodan Austrijom iduće dvije godine, kaže Hodak.

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 130

OB
-obrisani-
19:41 11.12.2010.

. I mene su nekad sudili radi političkog uvjerenja naime, bio sam uvjeren da kiosk nema alarmni uređaj Zamislite, banda je u največoj tajnosti dala ugraditi alarmni uređaj, da mi smjesti Eh, eto ti ga na i sad ti ostani pošten !

BO
bosanaco
22:24 10.12.2010.

jesam pametan av av, samo trtlja i prodaje vlastitu pamet (topla voda)

ŠI
Šilo
12:08 11.12.2010.

SVI SU SVE ZNALI, ZATO TREBA NAPRAVITI PRINUDNU VLADU, SVE SUMNJIVE U ZATVOR , KADA BUDE SVE ČISTO RASPISATI NOVE IZBORE. MISLIM DA BI U NOVOM SABORU VIDILI MALO OD OVIH ŠTO SADA TAMO ZJEVAJUI SPAVAJU