"Monstruozne laži"

HND: Tražimo oštru reakciju na divljačke napade na HTV-ovu urednicu, otac joj nije bio zapovjednik JNA

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
HND: Tražimo oštru reakciju na divljačke napade na HTV-ovu urednicu, otac joj nije bio zapovjednik JNA
19.01.2017.
u 14:39
"Kolegica Bastalić nema oca koji je bio zapovjednik JNA, nema brata i nikada nije živjela u Okučanima a kamoli radila na Radiju Okučani tzv. srpske krajine u vrijeme okupacije toga dijela Hrvatske"
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo danas je od nadležnih institucija zatražilo hitnu i oštru reakciju na, kako kažu, seriju divljačkih medijskih napada na Jagodu Bastalić, urednicu i voditeljicu HTV-ove emisije Labirint, a od vodstva HRT-a očekuju da javno zaštiti svoju uposlenicu.

"Više portala poznatih po širenju mržnje objavilo je pismo koje potpisuje stanoviti „natporučnik HV-a Dubravko Jošić“ a u kojemu je kolegica Bastalić najgrublje oklevetana. Isti sadržaj elektroničkom poštom poslan je na brojne adrese unutar i izvan HRT-a. U tom pismu su navedene monstruozne laži, očito samo s jednim ciljem – diskreditacije njezina poslovnog i privatnog života. Niti jedna od tvrdnji u pismu nije istinita. Naime, kolegica Bastalić nema oca koji je bio zapovjednik JNA, nema brata i nikada nije živjela u Okučanima a kamoli radila na Radiju Okučani tzv. srpske krajine u vrijeme okupacije toga dijela Hrvatske. Nizom notornih laži o izmišljenoj obitelji i izmišljenom životu, kolegici Bastalić i njezinoj obitelji ugrožena je i sigurnost. Autora klevetničkog pisma, ali i prijeteće SMS poruke koje je zaprimila nakon što je pismo objavljeno, kolegica Bastalić jučer je prijavila policiji, a pravdu će potražiti i na sudu", navodi se u priopćenju koje potpisuju Sanja Mikleušević Pavić, predsjednica Ogranka HND-a na HTV-u, i Saša Leković, predsjednik HND-a.

Dodaju da je zbog težine i načina izrečenih laži u kojoj se direktno proziva i HRT koji je zaposlio „takvu osobu“ nanesena ogromna šteta ugledu, profesionalizmu i vjerodostojnosti ne samo Jagode Bastalić, već i HRT-a, pa očekuju i očitovanje vodstva te kuće. Pozivaju na reakciju i Hrvatsku vojsku te braniteljske udruge jer ovo, kažu, nije prvi puta da se oni koji vrijeđaju novinare, prijete im i huškaju na njih predstavljaju kao branitelji i hvale navodnim vojnim činovima.

"Izostane li promptna reakcija nadležnih i odgovornih institucija te vodećih hrvatskih dužnosnika i političkih stranaka  na javne klevetničke optužbe protiv kolegice Bastalić kao i na ostale napade na novinarke i novinare, smatrat ćemo ih odgovornim za sve moguće posljedice", zaključuje se u priopćenju.

>> HND osudio postupak zastupnice Strenje Linić: 'Vrijeđanje novinarke zbog toga što je upravo to učinila nedopustivo je'

Važnost prevencije

Karcinom gušterače jedno je od najzloćudnijih oboljenja probavnog trakta, no zašto mu se ne posvećuje dovoljno pozornosti?

Specijalna bolnica Radiochirurgia Zagreb i „Rechts der Isar“, sveučilišna bolnica Tehničkog sveučilišta u Münchenu – jednog od najboljih fakulteta u Njemačkoj, potpisali su Ugovor o suradnji, što donosi novu eru u liječenju tumora te predstavlja suradnju koja se odnosi na korištenje naprednih tehnologija i vrhunske kirurgije u borbi protiv tumora, kao i dijeljenje znanja o najmodernijim medicinskim rješenjima za kirurško, radiokirurško i hibridno liječenje bolesti.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 28

FT
feel_the_coruption
15:05 19.01.2017.

HND. Jel to neka nova stranka ultra lijevih ? Ili srpske manjine ? Koga zapravo zastupa Aca Leković ? Iz svake riječi mu se osjeti da ne voli Hrvatsku i hrvate. On može eventualno zastupati onaj dio novinara koji su srbi ili jugonostalgičari, koji zapravo ne vole što je Hrvatska neovisna i slobodna...

Avatar kontraadmiraI
kontraadmiraI
15:41 19.01.2017.

Novinarsko društvo poznato po pristranosti, ideološkoj ostrašćenosti i političkoj angažiranosti širi mržnju optužujući da su "pojedini portali poznati po širenju mrženje". Preteške kvalifikacije što bi značilo da su cijeli portali kategorija "širenja mržnje". U nekim olovnim vremenima svi s takvih portala bi nestali, skrila bi ih noć. HND koristi retoriku kao Aleksandar Vučić, Tomislav Nikolić, Ivica Dačić, Vulin, Božović, Milorad Pupovac, Dodik... usklađena agresivna beogradska retorika zamotana u ovom konkretnom slučaju u ruho tobožnjeg novinarskog društva s nazivom "hrvatsko" pri čemu sve odzvanja od optužbi i lažne ugroženosti... kao u već proživljenom predscenariju devedesetih.

UM
umnjak
15:01 19.01.2017.

Hahaha a kad ti isti "novinari" kontinuirano klevecu, etiketiraju, ruse demokratsku volju gradjana, ... onda je to "novinarska sloboda"?!