'Nije dala odgovore'

HND: Jučerašnje gostovanje bilo je vrhunac neprofesionalnog ponašanja predsjednice i HRT-a

Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ko
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
ko
12.01.2017.
u 16:40
U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore, kažu u HND-u
Pogledaj originalni članak

Hrvatsko novinarsko društvo (HND) smatra kako novinari, a time i svi građani Hrvatske, nisu dobili ozbiljan odgovor niti na jedno pitanje u vezi razloga, sadržaja i rezultata boravka predsjednice Republike u SAD-u, iako su odgovori na takva pitanja obveza koju se predsjednici demokratskih država u pravilu ne usude ignorirati, ističe se u priopćenju HND-a objavljenom u četvrtak.

Predsjednica Republike o svome je boravku u SAD-u dala tek nekoliko izjava samo jednom mediju, HRT-u, koji ih je objavio bez ikakve novinarske intervencije, kao da je riječ o Uredu za odnose s javnošću Predsjednice Republike, a ne javnim medijskom servisu, drže u HND-u.

Ocjenjuju kako se vrhunac neprofesionalnog ponašanja Predsjednice Republike i HRT-a dogodio u srijedu navečer u programu HRT-a. Umjesto da makar po povratku iz SAD-a odgovara na pitanja na prigodnoj konferenciji za novinare Predsjednica Republike odabrala je gostovanje u emisiji vanjskog suradnika HRT-a, koji redovito posve nekritički hvali njezino djelovanje.

U toj emisiji niti su postavljena ozbiljna novinarska pitanja o boravku Predsjednice Republike u SAD-u niti su građani čuli ozbiljne odgovore. Time je, smatra HND, programsko vodstvo HRT-a, zajedno sa Predsjednicom Republike, još jednom ponizilo novinarsku profesiju i narugalo se građanima.

HND stoga ponašanje predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović prema novinarima i svim građanima Hrvatske povodom njezina boravka u SAD-u smatra nedopustivim, stoji u priopćenju predsjednika HND-a Saše Lekovića.

>> Pročitajte što je Kolinda Grabar-Kitarović poručila građanima na Facebooku

ZAKONSKA OBVEZA

Liječnici prisiljeni ljude prijavljivati policiji: 'Pridržavat ćemo se toga, nema razloga da se zbog toga ljute na nas'

Za privremenu nesposobnost do 6 mjeseci samo upozorenje, a ako je razdoblje nesposobnosti dulje, liječnik je dužan javiti to policiji. Obaveza je to svakog liječnika koji je obavio pregled ili liječio vozača, kao i njegova izabranog odnosno obiteljskog liječnika, a propisuje je Pravilnik o zdravstvenim pregledima vozača i kandidata za vozače koji stupa na snagu sljedeći tjedan.

Praktično rješenje

Jednu grešku s novcem radi većina građana: Stručnjak za financije ima top savjet kako je uspješno izbjeći

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 100

NV
NVNK
16:56 12.01.2017.

Neka predsjednik HND-a pozdravi majku u Novom Sadu, a što se Hrvata tiče može joj i grijati guzicu a nas ostaviti na miru! Saša predsjednik HND-a, da nije žalosno bilo bi smiješno!

VE
Vecernjak69
16:53 12.01.2017.

G Lekovic,ovo je vrhunac neprofesionalnog novinarstva,postavlja se pitanje tko vas placa i za koga radite.Za napredak Hrvatske vasim radom ne doprinosite ama bas nista.Zato bi bilo dobro da momentalno zahvalite na povjerenoj vam duznosti.Skolski primjer neprijateljski raspolozenog novinara.

RO
rotuutor
16:57 12.01.2017.

Vidi ti autolimara,koja čelava faca,on proziva Predsjednicu.Ja mislio da on još traži"šarafe".Mišljenja sam da njemu fali još poneki šaraf u glavi,a ne samo na kotaču.