NEDOSTATAK LIJEČNIKA

Počela mobilizacija umirovljenih liječnika: Komora uputila poziv za pomoć zdravstvu

Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
COVID 19
24.10.2020.
u 17:28
U ovom trenutku čak 731 pacijent nalazi se na bolničkom liječenju.
Pogledaj originalni članak

Hrvatska liječnička komora objavila je poziv svojim umirovljenim članovima koji bi bili voljni ponovno profesionalno angažirati za rad u zdravstvenim ustanovama za vrijeme epidemije zbog značajnog pogoršanja epidemiološke situacije. 

Kako navode poziv upućuju na zamolbu ministra zdravstva prof.dr.sc. Vili Beroš. Naime, u posljednjih 24 sata zabilježeno je 2242 nova slučaja zaraze te 16 smrtnih slučajeva. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj je 9745. Među njima je 731 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 52 pacijenta.

-  Istovremeno, 166 liječnika zaposlenih u zdravstvenom sustavu pozitivno je na SARS-CoV-2, a više od 500 ih je u samoizolaciji, te ne mogu sudjelovati u liječenju pacijenata. Stoga upućujemo poziv umirovljenim liječnicima i liječnicama, članovima HLK-a, ako su voljni svoje znanje i stručnost u ovim teškim vremenima staviti ponovno na raspolaganje pacijentima i hrvatskom zdravstvenom sustavu te se uključiti u radni proces u zdravstvenim ustanovama, da nam se jave na elektroničku adresu hlk@hlk.hr ili na broj telefona 01/4500 830 (svakog radnog dana od 8 do 20 sati) - navodi se u pozivu Hrvatske liječničke komore. 

Podsjećamo, premijer Andrej Plenković danas je najavio na konferenciji za medije u Banskim dvorima kako će Nacionalni stožer pripremiti nove mjere koje će stupiti na snagu u ponedjeljak. 

VIDEO: Šostar i Capak na Velesajmu, novoj lokaciji za COVID 19 testiranje


 

britanski mediji pišu

Raspada li se kraljevska obitelj? Problemi u odnosima se nižu, a teške dijagnoze omiljenih članova brinu fanove

Dvoje ljudi vodi tešku borbu, a u javnosti su uvijek nasmijani i dobro raspoloženi. Mašu svojim obožavateljima jednako kao što su im mahali kada su pucali od zdravlja i na stolu su im bila samo najfinija jela u najskupljim porculanskim tanjurima. Takvom životu sada se mogu samo nadati, a nadaju se i njihovi fanovi koji budno prate svaki njihov korak i zamišljaju kako bi im život bio bolji da su se rodili pod malo sretnijom zvijezdom. No barem je na ovom primjeru vidljivo da je ta sretnija zvijezda samo privid, a može nam biti i lekcija da uživamo u onom što imamo, ponajviše ako smo zdravi.

Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 53

OB
obican
19:09 24.10.2020.

Kad su me lani šupirali iz zdravstva, bio sam star i nepotreban. Odjednom me zovu??

PA
Pahor
18:45 24.10.2020.

Super, odmah ce se i mirovinski rasteretiti. Penzice u prve redove, zivjela vlada!

AA
aabbcc
19:49 24.10.2020.

Eto im pameti umjesto da sakriju penzionere oni ih pozivaju da ih korona pojede.