izgubili se

HGSS sinoć spasio troje čeških tinejdžera s Biokova

Foto: HGSS
češki tinejdžeri,Biokovo,HGSS
Foto: HGSS
češki tinejdžeri,Biokovo,HGSS
Foto: HGSS
češki tinejdžeri,Biokovo,HGSS
22.09.2014.
u 12:45
Mladići su poziv u pomoć uputili u 21.15 sati preko Centra 112 Dubrovnik. Uhvatio ih je mrak, a nisu ponijeli lampe pa su skrenuli sa planinarske staze
Pogledaj originalni članak

Pripadnici HGSS-a sinoć su s Biokova spasili trojicu čeških tinejdžera.

Mladići su poziv u pomoć, navodi na svojim stranicama HGSS, uputili u 21.15 sati preko Centra 112 Dubrovnik. Nalazili su se iznad mjesta Živogošće na nadmorskoj visini oko 400 metara i nisu ozlijeđeni. Uhvatio ih je mrak, a nisu ponijeli lampe pa su skrenuli sa planinarske staze. Shvativši da su zalutali, nazvali su pomoć. Savjetovano im je da se ne kreću te da spašavatelji dolaze u pomoć.

Ekipa od pet spašavatelja krenula je na teren prvo do sela Strn gdje su stigli u 22.30 sati. Iz sela dalje planinarskom stazom koja vodi na Sutvid. Dolaskom na predio Kolovrat uspostavljen je vizualni kontakt, čime je za spašavatelje bio odrađen glavni dio posla. Nakon 40 minuta penjanja pronašli zalutale u mladoj borovoj šumi. Poslije okrijepe uslijedio je povratak do sela gdje su se uz pratnju spustili u 23.57 sati.

>>HGSS s olujnog Velebita spasio belgijske planinare

>>GSS-ovci s Velebita spasili dvije planinarke

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.