IZBIO POŽAR U STANU

Heroji iz Bjelovara: Dignuli ljestve u zrak, a Indijac je s njih spašavao djecu

Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
Foto: Screenshot
15.07.2020.
u 09:02
– On se popeo, otišao po jedno dijete, dodao ga dolje, otišao po drugo, dodao i onda se gospođa spustila dolje – prepričava susjeda Olga.
Pogledaj originalni članak

Brza reakcija prolaznika i susjeda rezultirala je spašavanjem majke i dvoje djece s drugog kata zgrade u Bjelovaru. U noći s petka na subotu izbio je požar u stanu Helene Rubil i tada je počela drama.

Starije dijete probudilo je majku i tražilo je sprej za nos jer ne može disati budući da mu je nešto smrdjelo. U kuhinji se zapalila sušilica rublja i oni su ostali okovani vatrom. S prozora spavaće sobe prolaznike je molila pomoć. 

– Svi smo izašli, svi vrištimo. Gore su žena i djeca na prozoru, mi ne možemo do njih – prepričala je susjeda Olga Pavličević za HRT.

Njen je suprug donio ljestve, no one su bile prekratke. Muškarci su tada podignuli ljestve u zrak, a na njih se popeo Indijac Biju Raveendran koji je bio najlakši. 

– On se popeo, otišao po jedno dijete, dodao dolje, otišao po drugo, dodao i onda se gospođa spustila dolje – prepričava susjeda Olga.

Indijac na privremenom radu u Bjelovaru mislio je samo na jedno. 

– Želio sam spasiti ženu i djecu. Nisam ništa drugo osjećao – kazao je Biju Raveendran.

Majka kaže da su djeca sada dobro.

– Bili su u bolnici, bili su na kisiku, dobili su infuziju, oni su dobro. Njemu mogu zahvaliti jer da nije bilo njega, ne znam što bi bilo, kaže samohrana majka.

Ključne riječi
Pogledajte na vecernji.hr

Komentari 3

Avatar mofo
mofo
12:24 15.07.2020.

Covjek spasavao, sta je bitno jel indijac, amerikanac, francuz.. nije li to malo rasisticki kad je glavna tema sto je, a ne sto je napravio?

GL
glood66
11:07 15.07.2020.

Bravo, hrabri čovječe!

MA
maestral
09:26 15.07.2020.

Liči na onog iz WHO