hns-ovo kadroviranje

HEP zaposlio blisku Čačićevu prijateljicu

Foto: Davor Puklavec/Pixsell
HEP zaposlio blisku Čačićevu prijateljicu
11.04.2013.
u 10:56
Policija je kazneno prijavila Žetko zbog sumnje da je utajila 1,6 milijuna kuna. Bila je HNS-ova vijećnica i članica varaždinskog poglavarstva
Pogledaj originalni članak

U HEP-u, poduzeću u državnom vlasništvu, od ožujka ove godine zaposlena je Natalija Žetko, HNS-ov kadar iz Varaždina i bliska prijateljica bivšeg prvog potpredsjednika Vlade i bivšeg predsjednika narodnjačke stranke Radimira Čačića.

Istraga još traje

HEP je prema raspodjeli resora nakon pobjede Kukuriku koalicije pripao HNS-u, a Žetko je dobila posao u toj tvrtki unatoč kaznenoj prijavi koju je protiv nje podnijela policija zbog sumnje da je kao direktorica Varaždinskih bazena utajila 1,6 milijuna kuna. Istraga Državnog odvjetništva u tom slučaju još traje.

U HEP-u su nam potvrdili da je Žetko od 1. ožujka zaposlena u njihovoj tvrtki HEP-Odmor i rekreacija i to na radnom mjestu referenta s višom stručnom spremom.

A odnos Radimira Čačića i Natalije Žetko već dvadesetak godina isprepleten je brojim poslovnim i političkim vezama. Znaju se još otkako je Natalija Žetko bila zaposlenica Čačićeve tvrtke Coning, a potom je postala i istaknuti član varaždinskog HNS-a. U vrijeme dok su bivši gradonačelnik Ivan Čehok i bivši župan Radimir Čačić bili u idiličnim koalicijskim odnosima, Natalija Žetko bila je članica varaždinskog Gradskog poglavarstva, a nakon toga i gradska vijećnica iz redova HNS-a.

Vjerna Čehoku

No nakon raspada koalicije Čehok-Čačić, Žetko nije napustila Čehoka koji ju je, iako je članica HNS-a, postavio na mjesto ravnateljice javne ustanove Gradski bazeni u vlasništvu Grada Varaždina. Problemi za nju nastaju nakon uhićenja Čehoka i njegova odlaska s mjesta gradonačelnika Varaždina.

Vrlo brzo na meti istražitelja našla se i Natalija Žetko koja je osumnjičena da je Gradske bazene oštetila za više milijuna kuna. Ubrzo nakon izbora Gorana Habuša (HNS) za gradonačelnika Varaždina Žetko daje ostavku. Iako su joj tada gotovo svi okrenuli leđa, po političkim krugovima u Varaždinu počelo se govoriti da joj je u pomoć u pronalaženju novog posla ponovno uskočio Čačić.

>>'Čačićeva nećakinja šutljiva je, pametna, marljiva i neće muljati'

ISTRAŽUJEMO

Kako početi investirati i planirati mirovnu? Evo zašto o tome trebate razmišljati već u dvadesetima

Rano počnite planirati mirovinu, pametno birajte investicije i budite dosljedni u svojim financijskim odlukama kako biste uživali u financijski stabilnijoj budućnosti, poručuju financijski stručnjaci i savjetuju početi sa štednjom već od prvog zaposlenja. Međutim, kako početi investirati i planirati mirovinu kada nam se teško uopće zamisliti u budućnosti, pogotovo ako smo tek u dvadesetima?

Pogledajte na vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.