Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preuzela coning

'Čačićeva nećakinja šutljiva je, pametna, marljiva i neće muljati'

'paska2_nnn_var_070313'
Privatni album
13.03.2013.
u 11:11

Ana ima 28 godina, a od siječnja ove godine većinska je vlasnica tvrtke

Izrazito pametna, drugačija, povučena i – lijepa! Oni koji je donekle poznaju te pridjeve pridaju Ani Paski, 28-godišnjoj pravnici, na koju je tetak Radimir Čačić prenio udjele u poslovnom carstvu Coning. A dodali bismo i smiona, jer vlasništvo donosi i odgovornost.

Priča se zakomplicirala kad je Čačić, ušavši u politiku, svoj i suprugin udio u Coning Alfi (Alfa ima natpolovične udjele u ključnim tvrtkama Grupe Coning) prenio na odvjetnika Ratka Žurića, davši mu upravljačka prava. No 14. siječnja ove godine sklopljen je ugovor o prijenosu poslovnih udjela. Žurić je tako Paski prenio oko 57 posto Alfe, nominalne vrijednosti osam milijuna kuna, za kupoprodajnu cijenu od – 200.000 kuna!

Uvijek drugačija

– Nije najjasnije kakav su aranžman imali Čačić i Žurić, jer je Žurić prodao imovinu klijenta na koju je imao samo upravljačka prava. Možda je u međuvremenu postao stvarni vlasnik? No, indikativna je cijena, vjerojatno je to ipak učinio kao povjerenik, na neopoziv nalog klijenta, a 200.000 samo su neki troškovi – rekao nam je dobro upućeni odvjetnik, dok do Žurićeva komentara nismo uspjeli doći kao ni, unatoč pokušajima s "raznih strana", do same Ane Paske koja, očekivano, ne želi istupati kad ni tetak ne daje izjave.

No zato su razgovorljive bile djevojke koje su s njom dijelile klupu u Prvoj gimnaziji Varaždin.

– Bila je super, pametna i nenametljiva, pomalo šutljiva, ali uvijek sa spremnim odgovorima. Odlična učenica, a opet ne onaj štreberski tip, sjedila je uvijek u zadnjoj klupi! Nije bila prepopularna, oduvijek je bila nekako drugačija, na taj svoj zagonetan način. Ni po čemu se nije isticala ili hvalila čija je nećakinja – ispričala nam je jedna. Druga dodaje da je bila više "alternativka", mogli ste je vidjeti tek u kafiću Lavra. U srednjoj se čak nije ni šminkala niti se htjela fotografirati iako je lijepa. – Nisam je vidjela ni na petoj godišnjici mature. Inače je skroz OK cura, osobito pametna i inteligentna, ima jako visok IQ. Ne znam koliko će biti operativno uključena u Coning, ali ako hoće i ako je još uvijek ona ista osoba koju sam poznavala, ne vjerujem da će muljati – dodala je treća kolegica.

Je li Ana javna osoba?

Ani Paski prvo smo preko njezina oca Ivana poručili da želimo razgovarati s njom, no on nam je odvratio da je taj prijenos Alfinih udjela ne čini javnom osobom. No, to bi ipak valjalo reći i osamdesetorici zaposlenika Coninga d.d., Coning Ecogradnje i Coneca, koji plaću nisu vidjeli osam mjeseci te i dalje štrajkaju.

Nazvali smo i Hrvatski pravni centar u Zagrebu u kojem Ana radi, no prvi put nam je uznemireni ženski glas (!) rekao da je nema niti zna kako do nje, a dan poslije druga gospođa rekla nam je da je na sastancima. Nije se javila na ostavljenu poruku. Inače, majka Čačićeve supruge Marije i njezina brata Ivana (otac Ane i starije kćeri Ive) bila je poznata varaždinska profesorica Bosiljka Paska, čiji je pak otac bio Franjo Galinec, ravnatelj gimnazije kojega su 1945. smaknuli partizani.

Ključne riječi

Komentara 24

TM
tom milles
20:39 15.03.2013.

Ma muljala je ona i do sada sa svojim tetkom jer se inače sada u ovu muljavinu nebi usudila ući.To dakako znači samo kontinuitet muljanja....

MA
matador007
18:20 13.03.2013.

Neće muljati ona,nego dragi tetak koji joj je velikodušno prepustio da stavlja svoj potpis na njegove poslove!Kako naivni mislite da jesmo?

RO
RotoRoman
18:04 13.03.2013.

katastrofa na svim poljima i na svakom planu... plan 21!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije